Zandvoort Flowers krijgt € 460.000,- subsidie voor verhuizing

Glastuinbouwbedrijf Zandvoort Flowers verhuist van de locatie in Gendt naar de hoofdlocatie van het bedrijf in Huissen en heeft daarvoor ruim € 460.000,- subsidie ontvangen. Op de nieuwe plek kan het bedrijf dat amaryllissen verbouwt efficiënter werken op het gebied van energie, arbeid, logistiek en uitstoot.

De kassen op de oude locatie in Gendt worden gesloopt. De teler ontvangt € 467.760 subsidie als bijdrage in de totale geraamde verplaatsingskosten van € 1.500.000. De bedrijfsverplaatsing van Gendt naar Huissen en de verdere ontwikkeling van het glastuinbouwbedrijf in de Leutensche Leigraaf dragen bij aan de doelen van de herstructurering glastuinbouw en sluiten aan bij de ambities van NEXTgarden.

Plattelandsontwikkelingsprogramma (POP3)
Europa stelt via het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling (ELFPO) subsidie beschikbaar aan agrariërs, waterschappen en samenwerkingsverbanden tussen agrarische bedrijven en kennisinstellingen voor projecten die bijdragen aan innovatie en verduurzaming van het platteland. In 2016 konden ook aanvragen worden ingediend voor onder andere kavelruil en natuurontwikkeling. De komende jaren zullen er nog verschillende openstellingen plaatsvinden voor deze regeling.

Born: NEXT Garden

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.