Over en sluiten voor Sjaloom

Potplantenkwekerij Sjaloom gaat stoppen. De kweker heeft de grond, een perceel van 11 ha in Waddinxveen, verkocht. Aan wie en voor hoeveel is nog niet bekend, wel dat hierover in de loop van volgende maand meer duidelijk zal worden. En dat het pand tegen de vlakte gaat, omdat de grond braak moet worden opgeleverd.De verkoop kwam voor medewerkers als een donderslag bij heldere hemel. Tot enkele dagen geleden had men, allicht op de directie na, geen vermoeden van een dergelijke stap. Bovendien werd vorig jaar nog het 60-jarige jubileum gevierd. 43 man moet nu op zoek naar een andere baan, flexkrachten niet meegerekend.

De aandeelhouders Willem van der Voort, Henry Oosterom en Bernard Oosterom zouden in eerste instantie hebben overwogen het bedrijf elders voort te zetten, maar zien daar toch vanaf, zo meldde het Vakblad voor de Bloemisterij eerder. De kweker geeft aan tot midden 2017 te zullen blijven leveren en de komende tijd te proberen producten zoveel mogelijk elders onder te brengen om aldus de continuïteit voor klanten zoveel mogelijk te waarborgen.

In de loop van volgende maand wordt meer duidelijk omtrent de plannen van de koper met de grond, aldus de aandeelhouders.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.