Thaise delegatie komt kennismaken met Nederlandse tuinbouw

Een delegatie van een universiteit uit Bangkok bezocht in week 41 diverse bedrijven in de tuinbouwsector. De tour werd gecombineerd met een bezoek aan de Food Valley Expo 2016 in Arnhem, die in diezelfde week plaatsvond.Drie highlights
Dag één van de ‘Heart of the Horticulture’-tour stond in het teken van de tomatenteelt. Allereerst werd er een bezoek gebracht aan een innovatieve tomatenteler in Naaldwijk. Hier kreeg de groep een theoretische uitleg en praktisch inzicht over de processen die daar plaatsvinden. Vervolgens werd Tomatoworld in Honselersdijk aangedaan, alwaar ze het complete productieproces van de tomaat voorgeschoteld kregen. De dag werd afgesloten bij een druivenkwekerij uit Den Hoorn.

Paprika’s & Phalaenopsis
Dag twee van de ‘Heart of the Horticulture’- tour begon bij een paprikakwekerij in Honselersdijk. Ook hier kreeg de groep eerst een theoretische uitleg en vervolgens zagen ze in de tuin alle processen tot leven komen. Daarna was Demokwekerij Westland aan de beurt. Tot slot werd een phalaenopsis kwekerij in Wateringen bezocht.

The Hague Events
De delegatie werd ontvangen door The Hague Events, dochteronderneming van Duynisveld Events & Communicatie. Dit Haagse bedrijf, met haar wortels in het Westland, verzorgde de tweedaagse tour.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.