Toelating anti-draadschimmel middel Rizolex uitgebreid

Op verzoek van de sector heeft het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) besloten de toelating van het middel Rizolex uit te breiden in de onbedekte teelten van bloemisterijgewassen, vaste planten en bloemenzaadteelt.

Aad Vernooy, netwerkcoördinator Zomerbloemen:”Rizolex is voor de beheersing van dradenschimmel gewoon nodig. Ik ben blij dat het middel straks weer voorafgaand aan de teelt inzetbaar is.”


foto: LTO Glaskracht Nederland


De uitbreiding van de toelating kwam tot stand in samenwerking met de fabrikant Sumitomo Chemical Agro Europe S.A.S. en de Coördinator Effectief Maatregelenpakket (CEMP) van LTO Glaskracht Nederland. De aanvraag van de etiketuitbreiding is gedaan door de Stichting Trustee Bijzondere Toelatingen. De kosten voor de aanvraag en beoordeling van de NLKUG-aanvraag zijn gefinancierd uit het Fonds Kleine Toepassingen van het ministerie van Economische Zaken, het landbouwbedrijfsleven en Nefyto.

Het gebruik van het middel in de onbedekte teelten van bloemisterijgewassen, vaste planten en bloemenzaadteelt is beoordeeld conform artikel 51 EG 1107/2009. Voor deze toepassingen is geen werkzaamheids- en fytotoxiciteitonderzoek uitgevoerd. Het gebruik van dit middel in deze teelt is daardoor voor risico en verantwoordelijkheid van de gebruiker.

Expert Centre Specialty Crops
De etiketuitbreiding van Rizolex is een voorbeeld van samenwerking tussen diverse organisaties in het Expert Centre voor Specialty Crops. Dit Expert Centre is een kennisnetwerk toegesneden op kleine teelten en de middelen en methoden die van belang zijn om deze veelal hoogwaardige, innovatieve teelten in Nederland en Europa mogelijk te blijven maken.

bron: LTO Glaskracht Nederland

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.