introductie ‘Your Organic Orchid’

Stolk Flora volledig over op biologische productie

Jaren voordat de retail en de overheid meer transparantie en duurzaamheid eisten van de sierteeltsector, was kweker Jan Stolk van Stolk Flora uit Bleiswijk al druk bezig met het structureel veranderen van het productieproces van zin phalaenopsis. Uitgangspunt is om zo dicht mogelijk bij de natuur te telen. Na jaren van perfectioneren is het nu zover. Zijn twee kwekerijen van in totaal 6,1 ha produceren nu uitsluitend orchideeën op biologische basis.Introductie
Op de Trade Fair Aalsmeer van Royal FloraHolland (van 2-4 november 2016) introduceert Stolk Flora uit Bleiswijk ‘Your Organic Orchid’. Ook presenteert de Cash & Carry van Waterdrinker de planten dan op bijzondere wijze. De vlinderorchideeën van Stolk Flora zijn geteeld met biologische voedingsstoffen voor een optimaal bodemleven. In het geval dat er tijdens de teelt een gewasbeschermingsmiddel ingezet dient te worden, is dat uitsluitend biologisch en bijvriendelijk. De MPS ProductProof-certificering en -monitoring is het nieuwe ‘licence to produce’. Jan Stolk: “Ik garandeer dat er geen enkel residu van chemische middelen op onze planten te vinden is.”

Respect
Stolk: “De omschakeling naar een 100% duurzame teelt komt recht uit mijn hart. Onze bedrijfsvoering is gebaseerd op respect voor mens en natuur. Wij behandelen onze medewerkers zoals we zelf behandeld willen worden. Energie en water gebruiken we spaarzaam en we voorzien 3.000 huishoudens hier in de buurt van stroom. Al ons regenwater voor de groei van de planten wordt 100% hergebruikt. Wij vangen water dat over is op in een bassin en filteren het voor hergebruik.” Stolk Flora koopt duurzaam geproduceerde producten in en alle reststromen worden 100% gerecycled. “Daar voel ik mij lekker bij,” aldus Stolk.Herkenbare kwaliteit
Alle planten, met grote bloemen in heldere kleuren, worden door Stolk Flora geleverd in 12 cm-pot. Vanaf november 2016 worden de Cash & Carry’s beleverd met een nieuwe 4-gaats tray van karton. De verkooptray heeft een herkenbare ‘Your Organic Orchid’-uitstraling en het biologische plantenlabel bevat verzorgingstips voor de consument. Ook de reguliere levering in 10-gaats trays wordt voortgezet. Stolk: “Door de aanzienlijk langere houdbaarheid van onze biologische Phalaenopsis verwachten wij gerichte herhalingsaankoop door de consument.”

Meer informatie via www.yourorganicorchid.com (eind oktober online).
 
Voor meer informatie over Stolk Flora, kijk op www.stolkflora.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.