Ethiopische onrust raakt bloemensector opnieuw

Het is nog steeds onrustig in Ethiopië. Bij protesten kwamenafgelopen weekend tientallen mensen om het leven en de situatie is nietgekalmeerd. Ook bloemenkwekers hebben last van de onrust. "De kwekerijenworden nu extra bewaakt en de vrachtwagens zijn gisteren in konvooi naar hetvliegveld gegaan. En zelfs dan worden ze nog bekogeld", aldus een kwekerin Ethiopië.

Zijn bloemen zijn wel aangekomen op het vliegveld, maar ookdaar gaat niet alles soepel. Niet alle geplande vluchten vertrekken."Een van de twee vluchten was gecanceld omdat er niet genoeg bloemen waren."

Sinds een aantal maanden is het onrustig in Ethiopië, maar sinds het afbrandenvan Esmeralda Farms lijkt het echt verder uit de hand te lopen. Er worden regelmatigbedrijven aangevallen, waaronder vorige week een uien- en een aardappelteler.
"Het probleem betreft nu heel Ethiopië, dus elke kwekerij heeftte maken met deze protesten en de gevaren."Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.