Bloemen die mee kleuren met het seizoen

Met haar grote bolvormige bloem, die eigenlijk bestaat uit een groot aantal afzonderlijke bloemen, zijn snijhortensia’s een blikvanger bij uitstek. Door haar interessante kleurverandering in de loop van het jaar, past de snijhortensia uitstekend in seizoensgebonden boeketten: fris en helder in het voorjaar, intens gekleurd in de zomer, warme tinten in de herfst en zelfs rassen die perfect passen in de wat koelere winter arrangementen.


fotocredits: hydrangeaworld.com

Tot drie weken houdbaar
Hoe rijper de bloemen, hoe langer meestal de houdbaarheid. Als sommige van de kleine bloemknoppen in het hart van de bloem geopend zijn, dan is dit een teken dat de bloemen al een beetje meer gerijpt zijn. Als bloemist bevorder je de houdbaarheid door de bloemen iets af te snijden en direct daarna in vers, koud water met snijbloemenvoedsel te plaatsen. Een langdurige droge ligplaats heeft een negatief effect op de houdbaarheid. Snijbloemenvoedsel verlengt houdbaarheid van de snijhortensia tot maximaal 3 weken. Geef daarom als bloemist ook altijd een zakje snijbloemenvoedsel mee aan de consument.

De snijhortensia’s staat het liefst in gezelschap van andere hortensia’s of andere bloemen. In gezelschap wordt verdamping van het water namelijk beperkt. Doorgekleurde snijhortensia’s, de zogenaamde ‘Classics’, zijn naast gebruik in boeketten ook zeer geschikt voor verwerking in arrangementen. Bovendien kunnen deze Classic ook heel goed gedroogd worden.

Het assortiment van snijhortensia wordt steeds groter en diverser. Een impressie van variëteiten en veel inspiratie kunt u vinden op de website www.hydrangeaworld.com.Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.