CBS:

92% landbouwbedrijven is familiebedrijf

Nederland telt 271.790 familiebedrijven. Dit komt neer op 70 procent van alle bedrijven met meer dan één werkzame persoon. Dit meldt CBS. Van de bedrijven in de horeca is 81 procent een familiebedrijf en in de landbouw zelfs 92 procent. Ook in de industrie is 70 procent een familiebedrijf.Relatief weinig familiebedrijven in Utrecht en Noord-Holland
Een bedrijf kan meerdere vestigingen hebben. Alle familiebedrijven samen hebben 341.220 vestigingen. Dit is 63 procent van alle bedrijfsvestigingen met meer dan één werkzaam persoon in Nederland. In Friesland, Drenthe, Zeeland en Limburg zitten relatief veel vestigingen van familiebedrijven. In Utrecht en Noord-Holland zijn er met 51 en 56 procent relatief weinig. In alle provincies heeft de sector handel de meeste vestigingen van familiebedrijven. De landbouw, bosbouw en visserij heeft een aanzienlijk aandeel in de noordelijke provincies en Zeeland. De zakelijke dienstverlening heeft in de Randstad een groot aandeel.CBS voert voor het eerst onderzoek uit naar familiebedrijven. Het eenjarige onderzoek wordt uitgevoerd met een financiële bijdrage uit het COSME Programma (2014-2020) van de Europese Unie. Cijfers over het belang van familiebedrijven voor de economie volgen eind 2016/begin 2017.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.