Kleurrijke verhalen: verhaal over de gladiool

"Dood of de gladiolen"

Van 21 september tot en met 1 oktober zijn de Kleurrijke Verhalen Dagen. Bij besteding van 20 euro aan bloemen of planten bij deelnemende bloemisten ontvangen consumenten een gratis boeket. De Kleurrijke Verhalen Dagen zijn een initiatief van Plantion en bij Plantion aangesloten detaillisten. Hieronder een mooi verhaal over de gladiool.

Bloemenkwekers kunnen behoorlijk aantrekkelijk zijn. Kijk maar naar gladiolenkweker Jos Sloot, die meedeed aan het programma Boer zoekt Vrouw. Binnen notime waren alle vrouwen in Nederland in de ban van de charmes van Boer Jos. Zelfs koningin Maxima was onder de indruk. Iedereen hoopte dat Jos voor de leuke Dycke zou kiezen. En... dat gebeurde ook!Door zijn deelname aan het programma veranderde het leven van Jos behoorlijk. Hij werd een BN’er! Maar met al die aandacht werd het leven ook ingewikkelder. Bovendien kwam de klad in de gladiolen. Door de crisis daalden de prijzen van zijn product steeds sterker. De stoere boer Jos was ineens een zielig hoopje mens en wist even niet hoe het verder moest.

Hij praatte erover met Dycke, die met het idee kwam dat Jos zijn problemen beter van zich af kon schrijven. Dat resulteerde in het boek ‘Boer Jos, de Dood of de Gladiolen'. Daarnaast besloten Dycke en Jos ook om geen massaproducten meer te maken maar terug te keren naar de roots en alleen nog maar hele mooie gladiolen te kweken.De symboliek van deze bloem, die staat voor strijd en overwinning, is nu ook op Jos zelf van toepassing. Maar... hij is er van overtuigd dat hij ook deze strijd gaat winnen, mét Dycke aan zijn zij.

Al dreigt daar nog een klein gevaar want als je Jos vraagt wie hij een paar mooie gladiolen zou willen geven, zegt hij: Maxima! Eens een charmeur, altijd een charmeur!


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.