Flower Factor in mineur

Flower Factor stelt de maanden september en oktober het maken van rouwwerk centraal met een reeks video tutorials, inspiratiefoto’s en interviews.

Een aantal van diens internationale ambassadeurs laten inspirerende voorbeelden zien van afscheidsbloemwerk, waaronder de gerenommeerde designers Alex Segura, Bea Beroy, David Ragg en Klaus Wagener. Flower Factor sprak tijdens een bezoek aan de studio met hen over de culturele gewoontes rondom uitvaarten en bijbehorend bloemwerk in hun land. Deze interviewreeks is de komende weken te lezen op flowerfactor.nl."Ook klein rouwwerk een ziel geven"
Duitse bloemsierkunstenaar en oprichter van BLOOM’s Klaus Wagener was recent te gast in de Flower Factor studio. Klaus: “Vanwege het toenemend aantal crematies in Duitsland ten opzichte van begrafenissen, neemt bij ons de vraag naar urndecoraties toe. Ik vind het belangrijk om ook dan een betekenisvol design te maken. Want al is het een klein bloemwerk, ik wil het een ziel geven”.

"In Spanje is er geen tijd om iets moois te maken"
De Spaanse designers Bea Beroy en Alex Segura van 5 Sentits Florals hebben voor Flower Factor een aantal video tutorials gemaakt met afscheidsbloemwerk in verschillende stijlen. “Ik vind het mooi om rouwwerk te maken, maar voor de Spaanse bloemist is het maar een klein deel van het werk, vertelt Bea. Dat heeft alles te maken met het Spaanse gebruik om overledenen binnen vierentwintig uur te begraven. Er is simpelweg geen tijd om iets moois te maken”. Lees hier het hele interview met Bea Beroy.
Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.