Wageningen UR:

"Summer schools groot succes"

Afgelopen zomer zijn er diverse summer schools georganiseerd door Wageningen Academy, een onderdeel van Wageningen University & Research (WUR). Een drietal hiervan betrof 'plant' gerelateerde onderwerpen, georganiseerd voor verschillende doelgroepen.Green Genetics
Deze summer school is een unieke samenwerking tussen diverse zaadbedrijven en de WUR. Een week lang kregen 3e en 4e jaars bachelor studenten de kans om kennis te maken met de veredelingswereld. De studenten zijn sterk gemotiveerd om een beter beeld te krijgen van de sector. Het programma is een mix van colleges in Wageningen en excursies naar diverse zaadbedrijven, zowel sierteelt als gewasteelt. Eerdere edities wezen uit dat studenten inderdaad op basis van de summer school ervoor hebben gekozen om werkzaam te worden in de sector en ook regelmatig besluiten een minor of master te volgen aan de WUR.

Protected Horticulture
Een internationaal geori├źnteerde summer school, waarbij deelnemers van over de hele wereld kennismaken met de Nederlandse tuinbouwsector. Twee weken lang krijgen deelnemers kennis aangeboden door middel van colleges, practica en enkele bedrijfsbezoeken. Hierbij ligt de nadruk op de kennis van de WUR en theoretische uitleg met praktische oefeningen. Voor deelnemers een unieke kennismaking met de Nederlandse tuinbouwsector en gerelateerde onderzoeksontwikkelingen.

Plant phenotyping
De summer schools zijn dit jaar voor het eerst in Nederland georganiseerd. Deze summer school is een samenwerking tussen de University of Nothingham en de WUR. De focus ligt volledig op plant phenotyping en de mogelijkheden die het biedt. Deelnemers zijn onderzoekers of technische experts werkzaam binnen (internationale) veredelingsbedrijven. De summer school valt binnen het EU-financiering project 'The quest for tolerant varieties: phenotyping at plant and cellular level (FA1306)', waardoor een aantal deelnemers met beurs konden deelnemen.

Deze drie summer schools zullen volgend jaar zeker weer op het programma staan. Meer informatie over de 2016 edities of over de inhoud van de summer schools? Lees de losse artikelen op de site van Wageningen Academy. Hier vindt u ook contact gegevens, mocht u vragen of interesse hebben.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.