meer oog voor internationale markt

HAS en Flynth vernieuwen opleiding Bedrijfskunde voor de Tuinbouw

HAS Hogeschool en Flynth adviseurs en accountants wijzigen per 12 januari 2017 het curriculum van de bedrijfsopleiding Bedrijfskunde voor de Tuinbouw. De belangrijkste wijziging is het opnemen van de nieuwe module International Business in het curriculum. Daarnaast kunnen oud-cursisten vanaf 2017 verdiepende modules volgen en worden er modules ontwikkeld op actuele thema’s in de tuinbouw. De module Nieuwe Coöperaties is hier een voorbeeld van.Aanleiding voor het aanpassen van het curriculum is de wens van de cursisten om een opleiding aan te bieden die recht doet aan het toenemend belang van de internationale markt, de ervaring van 4 jaar succesvolle edities én de wens van cursisten om modules verder uit te diepen en de opleiding te verbreden met actuele onderwerpen. Inmiddels hebben zo’n 70 ondernemers in de tuinbouw naar volle tevredenheid de opleiding Bedrijfskunde voor de Tuinbouw gevolgd op verschillende locaties in het land.

Leven Lang Leren
“Afgelopen jaar is de opleiding door de groep gewaardeerd met cijfers die uiteenlopen van een 8,6 tot een 9,2”, vertelt Anouk van Rossum. Zij is verantwoordelijk voor alle bedrijfsopleidingen van HAS Hogeschool. “Naast dat we trots zijn op dit resultaat, blijven we om die tevredenheid te behouden en verder te vergroten ook kritisch kijken naar het programma. We willen cursisten bedienen op een manier die past bij ons onderwijsconcept een Leven Lang Leren. Daarom hebben we enkele wijzigingen doorgevoerd in het programma.”

Inhoud van Bedrijfskunde voor de Tuinbouw
Het basisprogramma bestaat straks uit de modules:
  • Strategievorming
  • Strategische marketing
  • Supply Chain Management
  • Financieel management
  • Human resource management
  • International Business
Verdiepen en verbreden
(Oud-)cursisten krijgen vanaf volgend jaar de mogelijkheid om het programma uit te breiden met diverse verdiepingsmodules. In 2017 richten deze modules zich op Financieel management, Marketing en HRM. Ook kunnen (oud-)cursisten zich verder verbreden door het volgen van modules als Nieuwe coöperaties en Risicomanagement (deze was eerst opgenomen in het basisprogramma). Rond 12 januari 2017 start de cursus Bedrijfskunde voor de Tuinbouw weer op 2 locaties in het land te weten in Noord- en Zuid Holland en in Zuid Nederland.

Voor meer informatie:
www.haskennistransfer.nl
www.flynth.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.