Evaluatie engergiebelasting - tarief glastuinbouw

'Behoud verlaagd tarief energiebelasting voor tuinbouw'

De glastuinbouw kent een verlaagd tarief in de energiebelasting voor aardgas en dat moet zo blijven. Niet alleen de ondernemer uit de sector zal zich daar in kunnen vinden, het is ook de conclusie van een evaluatierapport van LEI Wageningen UR, waarin het de glastuinbouw vergelijkt met andere energie-intensieve industriële sectoren.

Wanneer het algemene tarief op de sector van toepassing zou zijn, aldus het rapport, zou de sector een hogere energiebelastingdruk ondervinden dan andere energie-intensieve sectoren. "Dit komt door de combinatie van energie-intensiteit, kleinschalige bedrijfsstructuur en de degressieve tariefstructuur van de energiebelasting."

"Dit rapport bevestigt dat het verlaagde tarief voor de glastuinbouw in de Energiebelasting voor aardgas nog steeds bijdraagt aan het doel waarvoor het is ingesteld. Afschaffing van het verlaagd tarief levert substantiële kosten- en inkomenseffecten op voor de kleine bedrijven zonder warmtekrachtkopping. Op deze bedrijven wordt minder dan 10% van het aardgasverbruik aangewend.

Het rapport verkent ook de verduurzaming van het energiegebruik in relatie tot de energiebelasting, alternatieve tariefstructuren voor de energiebelasting en een
stimuleringsfonds voor verduurzaming van het energiegebruik.

Klik hier voor het rapport (PDF)

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.