project ‘Meetellen en Meedoen’

Statushouders maken kennis met FloraHolland en Ter Laak

Op dinsdag 13 september maakten vijftien statushouders kennis met een aantal Westlandse bedrijven. Zij gingen langs bij bloemenveiling Royal FloraHolland en Ter Laak Orchids om zo een indruk te krijgen wat voor type werk er is in onze regio. De bedrijfsbezoeken staan aan de basis van de innovatieve aanpak ‘Meetellen en Meedoen’ om statushouders zo snel mogelijk via werk te laten integreren. “Ik ben positief verrast,” zegt John Barendse, hoofd Bedrijfsbureau van Ter Laak Orchids. “Deze mensen begrijpen de taal al goed en zijn heel enthousiast. Ze toonden veel belangstelling voor het werk, daar kunnen anderen nog wat van leren.”


Foto: Een groep van vijftien statushouders bracht een kennismakingsbezoek aan bloemenveiling Royal FloraHolland en Ter Laak Orchids om een indruk te krijgen van veel voorkomende werkzaamheden in Westland. Foto's: MVO Westland

Uitgangspunt van de aanpak van MVO Westland is dat werk dé manier is om mee te doen en te integreren in de Westlandse samenleving. Vluchtelingen die een status en huis in het Westland toegewezen hebben gekregen, krijgen direct praktische begeleiding bij de inburgering en huisvesting én bij het vinden van werk. Dit houdt in dat zij binnen drie weken aan de slag gaan. Onderdeel van de aanpak is de kennismakingstour langs bedrijven zoals die vandaag ook plaatsvond.Resultaten
Sinds 1 april 2016 zijn binnen het project ‘Meetellen en Meedoen’ 61 statushouders begeleid. Zij zijn op de volgende manier aan de slag:
  • 52 mensen zijn bezig met interne werkleertrajecten
  • 8 statushouders zijn bij een externe werkgever aan de slag, 4 van hen doen betaald werk
  • 1 statushouder volgt een opleiding


Bijeenkomst werkgevers en statushouders
Bent u ook geïnteresseerd om aan de slag te gaan met statushouders binnen uw bedrijf? Op dinsdag 27 september organiseren VNO-NCW Westland-Delfland en MVO Westland een bijeenkomst over statushouders en de kansen die u hen als werkgever kunt bieden. Kijk hier voor meer informatie en aanmelden.

bron: MVO Westland

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.