Voornse PlantenDag, donderdag 15 september

Tuinbouw Voorne-Putten in de spotlights

Op donderdag 15 september 2016 houden vijf kwekerijen in het gebied Voorne op de Zuid-Hollandse eilanden een open dag voor hun relaties. Deze dag staat in het teken van kennisuitwisseling, waarbij de eindgebruiker centraal staat. Exporteurs, groothandelsbedrijven en andere afnemers kunnen alle deelnemende bedrijven bezoeken van 8.00 uur tot 13.30 uur. U kunt een bezoek brengen aan vijf kwekers in de regio: GlobePlant (opkweekbedrijf), Leo van der Harg (potrozen), Groene Tint (anthuriums), Phalaenova (phalaenopsis) en Islandplant (hortensia's). Deze telers geven u graag de gelegenheid om met eigen ogen te zien hoe hun producten gekweekt worden en hoe de hygiëne protocollen zijn opgebouwd.

Deelnemers:

Globe Plant is een leverancier van verschillende soorten bloeiende potplanten voor binnen en buiten. Het assortiment bestaat vooral uit Gerbera Durora en Cyclamen, maar Impatiens, Limonium, Portulaca en Kitchenchef vormen ook een belangrijk deel van het totaalpakket. Het bedrijf past een actief duurzaamheidsbeleid toe: verwarming door aardwarmte, duurzame alternatieven voor traditionele gewasbescherming en de kwekerij heeft zelfs een duurzaam personeelsbeleid.Bij Groene Tint worden hoogwaardige anthuriums gekweekt. Het brede assortiment biedt tal van soorten en kleuren in diverse potmaten. Zij voeren diverse eigen labels: Just Perfect en Perfect Red Turenza. Ook zijn wij lid van More Lips. De moderne kwekerij voldoet aan de hoge eisen op het gebied van milieu en sociale aspecten. Groene Tint voert het Fair Flowers Fair Plants label en is gecertificeerd door MPS-ECAS.Islandplant is gespecialiseerd in de opkweek en afkweek van Hydrangea macrophylla. Het bedrijf heeft als doel kwaliteitsproducten te produceren op een duurzame wijze, die aan alle eisen van de huidige markt voldoet. Het bedrijf maakt deel uit van Collectief Aardwarmte Vierpolders (CAV) en sinds februari van dit jaar wordt het bedrijf verwarmd door aardwarmte.Phalaenova kweekt topkwaliteit Phalaenopsis en biedt het breedste assortiment van Europa: in totaal zo’n 100 verschillende planten op jaarbasis. Jaargetijde en plantschema bepalen welke soorten en kleuren er wekelijks uitgeleverd kunnen worden. Door veldwerk vinden zij continue nieuwe soorten, maar ze verbeteren ook bestaande soorten of ontwikkelen zelf nieuwe soorten, al dan niet in samenwerking met veredelaars.Kwekerij Leo van der Harg richt zich op het kweken van Kordana potrozen, speciaal ontwikkeld voor gebruik in woonruimtes, terras-, balkon- en bakbeplanting. De Kordana potroos onderscheidt zich door een zeer goede houdbaarheid, grote bloemen en donkergroen, gezond blad. Het assortiment bestaat uit diverse kleuren Kordana en Kordana Grande, geteeld in een 10,5 cm pot.Voor meer informatie:
www.voornseplantendag.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.