28 september, Proeftuin Zwaagdijk

Symposium hydroponics tijdens Seed meets Technology

Op vakbeurs Seed meets Technology wordt dit jaar opnieuw het symposium hydroponics georganiseerd. Na het succes van vorig jaar heeft de organisatie besloten om middels een nieuwe aanpak weer een interessante bijeenkomst te organiseren. Het symposium vindt plaats op woensdag 28 september en start om 13.30 uur. Het programma vindt plaats op het terrein van Proeftuin Zwaagdijk en is wederom geheel te volgen in het Nederlands en Engels. Inschrijven kan via deze link.Groeiende belangstelling
De belangstelling voor de teelt op water blijft groeien. Een groeiend aantal technici, zaadveredelingsbedrijven, afzetorganisaties en telers in Nederland maakt dan ook werk van hydroponics. Het aantal systemen gebaseerd op drijvende teelt en teelt in goten blijft op die manier groeien.Programma
Het symposium hydroponics biedt een veelzijdig programma dat bestaat uit drie onderdelen. Er wordt gestart met twee lezingen, over onderzoeksresultaten over 2015-2016 en materiaalgebruik in waterteelt. De lezingen worden gevolgd door vier vertegenwoordigers uit de teelt op water sector die elk een korte ‘pitch’ geven over wat de actuele ontwikkelingen zijn bij dat bedrijf op het gebied van hydroponics. Afsluitend is er de mogelijkheid tot een rondgang langs de lopende proeven van Botman Hydroponics, Teelt de Grond uit en Proeftuin Zwaagdijk.

Lezing 1: Resultaten onderzoek 2015/2016 'Teelt de grond uit'
Matthijs Blind (onderzoeker waterteelt Proeftuin Zwaagdijk).

Lezing 2: Materiaalgebruik en -keuze in hydroponics
André van der Stoel (directeur Industrial Product Solutions).
De pitches worden gegeven door Maurice van der Knaap (Dry Hydroponics), Jamie Lee Nicodem (Visser Horti Systems), Jan Botman (Botman Hydroponics) en André van der Stoel (Industrial Product Solutions).

Rondgang langs proefveld Proeftuin Zwaagdijk
Het symposium hydroponics sluit af met een rondgang langs het proefveld hydroponics van Proeftuin Zwaagdijk. Op het proefveld zijn diverse proeven te zien waarin o.a. wordt gekeken naar de risico’s van de schimmelziekte Fusarium oxysporum in de teelt van sla op water, het effect van circulatie- beluchtingsstrategieën en de watertemperatuur, een voor de teelt op water nieuwe beluchtingstechniek en opkweekmedia. Op het proefveld wordt ook onderzoek gedaan naar de combinatie van plantenteelt en de kweek van pootvis (Ichtyoponics).

Voor meer informatie:
Proeftuin Zwaagdijk
Tolweg 13
1681 ND Zwaagdijk-Oost
T: 0228-563164
F: 0228-563029
E: proeftuin@proeftuinzwaagdijk.nl
www.proeftuinzwaagdijk.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.