Langetermijnvisie Ethiopische overheid ongewijzigd ondanks ongeregeldheden

Celtic Cooling bouwt door aan grootste versterminal van Afrika in Ethiopië

De bouw van state-of-the-art koelcellen voor de grote, nieuwe overslagterminal van Ethiopian Airlines op het vliegveld van Addis Ababa, Ethiopië is halverwege en wordt volgens plan voortgezet.

Tijdens de incidenten in de Amhara-regio rondom Bahir-Dar zijn vorige week ook diverse Nederlandse bloemkwekerijen verwoest. Naar het zich nu laat aanzien gelukkig wel zonder verlies van levens. De plannen voor de langere termijn van Ethiopië worden echter niet gewijzigd door de strijd tegen de rebellen. Zo gaat de bouw van de grootste versterminal van Afrika gewoon door. Celtic Cooling is nu halverwege met de bouw van dit 17.000 m2 grote koelcellencomplex, waarvan de oplevering is gepland voor mei 2017.Joost van Klink, algemeen directeur van Celtic Cooling: “Het merendeel van de kwekerijen in Ethiopië is klant bij ons. Zo ook de vorige week afgebrande kwekerij van Esmeralda Farms. Voor de direct betrokkenen is het een regelrecht drama en een bizar verhaal dat er als gevolg noodgedwongen is besloten deze farm niet meer op te bouwen en dat het bedrijf in Nederland inmiddels failliet is verklaard. Wij leven natuurlijk met alle getroffenen mee.”

Van Klink vindt het logisch dat de recente gebeurtenissen vraagtekens oproepen bij potentiële investeerders. Anderzijds verwacht hij niet dat de strijd uiteindelijk van fundamentele invloed zal zijn op de ontwikkeling van de Ethiopische landbouw op de langere termijn.Grootste logistieke hub Afrika
Met de nieuwe luchtvrachtfaciliteit in Addis Abeba kan voortaan jaarlijks circa 600.000 ton goederen worden geladen voor transport naar Europa en elders. Met vijfmaal zoveel capaciteit als nu is de Ethiopische hoofdstad straks het grootste scharnierpunt voor goederenoverslag in Afrika. Vanuit de koelcellen van Celtic Cooling zullen vooral bloemen, groenten en in mindere mate fruit worden geladen.


Voor meer informatie:
Celtic Cooling
Luzernestraat 53
2153 GM Nieuw-Vennep
Nederland
Tel: +31-(0)252-240 950
E: info@celtic.nl
www.celtic.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.