Ophef rond introductie nieuwe CC platen

In een brief, die gisteren op verschillende nieuws sites gepubliceerd werd, waarschuwt Stichting Sierteelt Logsitiek voor een 'extreme kostenstijging en risicotoename voor de sierteelt' tgv de volgend jaar te introduceren nieuwe CC plaat. Deze plaat, de CC Solid, wordt door Container Centralen geïntroduceerd en moet de huidige, verouderde CC plaat gaan vervangen.

De kritiek is niet mals: ondernemers die de plaat gebruiken wordt een enorme kostenstijging voorgerekend, CC zou louter profiteren en bovendien zou er met de kwaliteit van de platen van alles mis zijn. Stichting Sierteelt Logistiek, dat een initiatief is van John Knecht en voorheen o.a. voorzitter van de Plant Chain Logistics, geeft aan te kritiek te baseren op talrijke gesprekken met gebruikers.

Container Centralen Benelux B.V. kwam later die middag met een reactie. Men geeft aan weliswaar van de nodige kritiek op de hoogte te zijn, maar eveneens overdonderd te zijn door de 'vele feitelijke onjuistheden en verouderde informatie' in de brief van de tot dan toe bij hen onbekende stichting.

CC geeft voorts aan dat het introductieprogramma nog niet definitief is, men in overleg is met klanten en gebruikers over de manier waarop deze nieuwe plaat het best geïntroduceerd kan worden en men 'de vele operationele en financiële bezwaren' die eraan kleven meeneemt in het beslissingstraject.

"Wij willen graag benadrukken dat iedereen met hun vragen en hun zorgen over de introductie van de CC Solid direct bij ons terecht kan. Wij betreuren het dan ook dat de Stichting Sierteelt Logistiek er voor heeft gekozen om op deze manier hun twijfels over de nieuwe plaat naar voren te brengen."

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.