Ctgb vereenvoudigt toelaten groene middelen uit VS

In de VS zijn groene stoffen en gewasbeschermingsmiddelen veel ruimer beschikbaar dan in Europa. The Dutch Board for the authorisation of Plant Protection Products and Biocides (Ctgb) besloot de toelating te vereenvoudigen, na afspraken hierover met de Environmental Protection Agency (EPA). Het Ctgb en de EPA werken samen om optimaal gebruik te maken van het oorspronkelijke dossier zoals ingediend bij EPA, voor de beoordeling en toelating in Europa. Zo bouwen EPA en Ctgb een brug voor groene middelen tussen de VS en Europa.

Nederlands Ctgb vereenvoudigt toelaten groene middelen uit VS
In de VS zijn meer 'groene' stoffen en middelen op de markt dan in Europa. Tot nu toe werd het dossier voor toelating in de VS niet meegenomen voor de toelating in Europa. Aanvragers moesten een volledig nieuw dossier indienen. Het Ctgb zal nu, als de aanvrager dat vraagt, het Amerikaanse dossier beoordelen als onderdeel van de toelatingsbeoordeling voor Europa. Voorafgaand aan de aanvraag kunnen Ctgb en aanvrager samen een analyse maken van het EPA-dossier, zodat er sneller een beeld is van de uitkomst van het beoordelingsproces in Europa. Zo kan eenvoudiger worden aangegeven welke onderdelen nog moeten worden aangevuld. Aanvragers kunnen hiervoor een gesprek met het Ctgb aanvragen. De kosten van deze analyse worden in rekening gebracht.

Voor meer informatie kunnen aanvragers contact opnemen met de Servicedesk van het Ctgb, email: servicedesk@ctgb.nl, tel. (31) 0317 471899

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.