Dahliakeuring, 5 september 2016

Wie heeft de mooiste dahlia?

De KAVB houdt 5 september 2016 een themakeuring dahlia in de showruimte bij CNB in Lisse. Dit valt samen met de CNB Dahliaweek.

Voor de keuring dienen de vazen uiterlijk maandag om 11.00 uur klaar te staan voor de jury. Inzenders kunnen al op vrijdag 2 september hun vazen in de gekoelde showruimte zetten. De bloemen dienen tijdens de jurering van tentoonstellingskwaliteit te zijn. Bij de keuring wordt ook gelet op uniformiteit. De jury wijst de beste in elke categorie aan. Er worden geen cijfers gegeven. De prijswinnaars krijgen een certificaat van de KAVB. CNB stelt in aanvulling daarop prijzen ter beschikking.

De keuring kent bij voldoende deelname vijf prijsvragen plus een prijsvraag voor de Lammerse Bokaal van de NDV. De beste vaas (mag met oasis):
  1. Handelssortiment - bloem met diameter vanaf 15 cm - minimaal 6 stuks
  2. Handelssortiment - bloem met diameter onder de 15 cm - minimaal 9 stuks
  3. Noviteit - bloem met diameter vanaf 15 cm - minimaal 6 stuks
  4. Noviteit - bloem met diameter onder de 15 cm - minimaal 9 stuks
Bij twijfel of een cultivar tot het handelssortiment behoort of tot de noviteiten, beslist de commissie. Geregistreerde cultivars en cultivars met kwekersrecht behoren tot het handelssortiment.

De beste snijdahlia (alleen op water):

5.​ Snijdahlia - elke diameter - 10 stuks

Snijdahlia’s worden op allerlei wijzen aangeboden en verhandeld, zodat er geen preciezere omschrijving mogelijk lijkt. Het gaat om een visuele beoordeling waarbij de jury de mooiste vaas aanwijst. Bij twijfel of verschil van inzicht beslist de commissie.

Lammerse Bokaal
Voor de meest belovende nieuwigheid van Nederlandse herkomst van de laatste vijf jaar wordt door de Nederlandse Dahlia Vereniging (NDV) de Lammerse Bokaal ter beschikking gesteld. Hiervoor dienen per vaas twaalf bloemen te worden ingezonden. Deze wisselbeker wordt jaarlijks door de NDV uitgereikt. De jury doet een voordracht aan de NDV.

bron: Bloembollen Visie

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.