"Aluminium groeilichtpaneel vergroot bedrijfszekerheid"

Sinds begin 2016 wordt er in de projecten van Hortilux alleen nog maar gebruik gemaakt van aluminium groeilichtpanelen. De positieve eigenschappen van aluminium panelen dragen bij aan de continuïteit en bedrijfszekerheid van een organisatie en worden steeds meer gezien als de nieuwe standaard voor de sector.Optimaal warmtemanagement
Warmtemanagement van groeilichtpanelen is al sinds jaar en dag een punt van aandacht. Om de componenten van een groeilichtpaneel optimaal te laten functioneren en de levensduur te verlengen moet de temperatuur in een paneel onder een bepaalde warmtegrens blijven. Het aantal componenten plus de belasting van deze componenten veroorzaken warmteontwikkeling in het paneel. Het materiaal van de behuizing bepaalt echter hoe goed deze warmte wordt afgevoerd en vormt hierdoor een hele belangrijke restrictie.

Aluminium behuizing
Om het warmte management te optimaliseren en de engineeringsmogelijkheden uit te kunnen breiden heeft Hortilux een aluminium behuizing voor de groeilichtpanelen ontwikkeld. Aluminium is een betere geleider van warmte dan het staal, waarvan op dit moment de meeste behuizingen zijn vervaardigd. Hierdoor kan een paneel met aluminium behuizing beter zijn warmte kwijt en blijft deze koeler.

Warmte berekeningen NPR-EN-IEC 60890
Warmte berekeningen uitgevoerd volgens de NPR-EN-IEC 60890 norm tonen aan dat een paneel (0,38 x 2 x 0,21 m) met een aluminium behuizing op halve hoogte 10,8°K koeler is dan een paneel met stalen behuizing. Op volle hoogte loopt het temperatuurverschil zelfs op tot 18,9°K in het voordeel van de aluminium behuizing. De warmte berekeningen zijn uitgevoerd op een paneel met 16 groepen / 9 lampen 1000W.


Stalen behuizing


Aluminium behuizing

Langere levensduur
Warmte is in grote mate bepalend voor de levensduur van alle componenten van een groeilichtpaneel. Door de nieuwe aluminium behuizing blijven de panelen koeler, resulterend in een langere levensduur van alle componenten van een paneel. Dit draagt bij aan de continuïteit en bedrijfszekerheid van een onderneming. Tevens ontstaan er door de optimale warmtegeleiding meer engineeringsmogelijkheden. Deze efficiency kan weer tot een kostenverlaging leiden.

Minder invloed kasklimaat
Een bijkomend voordeel van een aluminium behuizing is dat aluminium anders reageert op vocht. Een vochtig kasklimaat en het gebruik van water en gewasbeschermingsmiddelen hebben minder invloed op de aluminium behuizing van de panelen. Ook in tuinbouwgebieden langs de kust met een zoute zeewind blijkt dit een voordeel te zijn dat de levensduur van de panelen verlengt.

Voor meer informatie:
Hortilux
Vlotlaan 412
2681 TV Monster
+31 (0)174 - 28 66 28
info@hortilux.com
www.hortilux.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.