KAVB maakt winnaars Bloemenkeuring Crocosmia bekend

Maandag 15 augustus 2016 organiseerde de KAVB in de showruimte bij CNB in Lisse een themakeuring Crocosmia. Verschillende inzenders lieten naast het handelssortiment een groot aantal noviteiten zien.De beste vaas handelssortiment bepalen, was een hele klus voor de jury. Al gauw moest er gekozen worden uit een indrukwekkend rijtje cultivars: de rode ‘Anna Marie’, de gele ‘Buttercups’, de eveneens gele ‘Columbus’, de tweekleurige ‘Ministar’, allen van Kwekerij Davelaar; de tweekleurige ‘Jackanapes’ van Kebra; en de oranje ‘Prince of Orange’ van T.J.M. Leenen. Uiteindelijk ging de strijd tussen de gele ‘Columbus’ en de oranje ‘Prince of Orange’. Eigenlijk twee heel verschillende cultivars, de eerste is veel korter dan de tweede. Ook de opbouw verschilt. De jury wees tenslotte ‘Columbus’ aan als beste vaas uit het handelssortiment.

Bij de nieuwigheden liet T.J.M. Leenen een grote verscheidenheid aan zaailingen zien. Het werd de grootbloemige oranje CTL 2016/14, die werd uitverkoren. De jury was zeer stellig in haar oordeel dat deze zaailing echt vernieuwend is en iets toevoegt aan het sortiment. Grootbloemig en geheel oranje is echt nieuw.

De inzending van T.J.M. Leenen werd de beste collectie. De jury waardeerde de zorg die besteed was aan deze inzending. De collectie van kwekerij Davelaar mocht er ook zijn en kreeg van de jury een Gouden medaille.Omdat er geen potten in tentoonstellingskwaliteit werden ingezonden is deze prijsvraag gewijzigd in de beste vaas, ongeacht of het noviteiten of handelssortiment betrof. De grote mand van T.J.M. Leenen met een mix van verschillende zaailingen en cultivars kreeg in deze categorie de eerste prijs.

De combinatie Eikholt Kwekerijen en Stauden Peters zette een grote collectie siergrassen neer, die matchen met Crocosmia. De combi kreeg een Gouden medaille voor hun passende collectie.Naast de genoemde toppers waren er veel goede vazen zoals ‘Okawanga’ en ‘Limpopo’ van Kebra, de grote ‘Mistral’ van A. Langedijk, de grootbloemige ‘Emily McKenzie’, de bekende ‘Lucifer’ en ‘Pride of Plantion’ van Kwekerij Davelaar. Ook showde dit bedrijf zaailingen die speciaal voor de bes zijn geselecteerd. Bij T.J.M. Leenen viel verder nog de rode ‘Royal Velvet’ op. Kortom er zijn zo’n vijftig vazen te bewonderen.

De gehele week, met uitzondering van dinsdagmiddag, is het Crocosmia-geweld te bewonderen bij CNB in Lisse. Op de Facebookpagina van de KAVB is een fotoverslag te vinden van de totale bloemenkeuring.

Voor meer informatie:
www.kavb.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.