2,5 hectare kas verrijst bij OK Plant

Tholen - In Naaldwijk, aan de Baakwoning 5 en pal naast het huidige bedrijf, wordt in rap tempo 2,5 hectare kas uit de grond gestampt. De afgelopen weken is al veel voorwerk verricht: de palen zijn in de grond geslagen, de fundering is gelegd, de leidingen idem en nu begint het er dan echt op te lijken. En wanneer het staat – de bedoeling is begin 2017 – komt die van voor tot achter vol met jonge phalaenopsis planten.


De eerste pijlers staan (foto: Technokas)

“Want daar is de uitbouw primair voor bedoeld”, vertelt Thijs van der Valk, bij OK Plant mede verantwoordelijk voor de verkoop. “We willen onze klanten meer continuïteit kunnen bieden en beter op de vraag kunnen spelen. Het is niet zozeer het doel meer soorten aan te bieden – we hebben er zo’n 120 en dat willen we ongeveer aanhouden – maar we zien ruimte voor grotere volumes. En daar is meer oppervlak voor nodig.”


Link is te zien dat een flink deel van het geraamte al staatDaaraan vooraf: het leggen van de leidingen in de grond

Intern transport
Wanneer de kas staat zal deze volledig bestemd zijn voor de opkweek van jonge planten, het oppotten en het wijder zetten. In de bestaande kas gaan de planten dan de koude fase is. De huidige schuur zal worden aangepast en als inpak-/verwekingsruimte gaan dienen. Het intern transport zal dus van nieuw naar oud gaan lopen. Vanaf eind volgend jaar, zo is de planning, zullen dan de eerste extra volumes loskomen.


Thijs van der Valk, hier in de showroom van het bedrijf tijdens de Inspiration Week eerder deze zomer

Assortiment
OK Plant levert alle orchideeën onder het eigen merk Little Kolibri Orchids. Hieronder vallen vijf verschillende series: Collection violet, white, pink huidige assortiment; Big Sensation, met bloemen tot een 10cm doorsnee; Liberty, met vier ongestokte takken; Exclusive, met aparte bloemtekeningen; en Victory Falls, met apart gebogen takken waardoor, inderdaad, het idee van een waterval ontstaat. Voorts worden er op tuin 2 seizoenproducten geteeld Campanula Addenda, Platycodon, Aster, Cyclamen, Primula Touch Me, Paphiopedilum gekweekt.


Alles klaar, juist voordat met de bouw van de kas begonnen kon worden

Bedienen van de eindklant
Met het realiseren van grotere volumes hoopt het bedrijf ook op winkelniveau de (eind)klant beter van dienst te kunnen zijn. “Wij zijn bezig met verschillende concepten voor onze (eind)klanten. Ook zetten wij veel in op toegevoegde waarde en keramiek en proberen het mix en match principe op de winkelvloer ingang te laten vinden. De consument kan dan zelf zijn arrangement samenstellen en zodoende word meer waarde gecreëerd.”


Eerder deze zomer: met z'n allen een handje helpen bij de aanleg van het nieuwe bassin

De kas wordt gebouwd door Technokas. Op de Facebook pagina van OK Plant worden met regelmaat foto’s en updates gedeeld.


Voor meer informatie:
OK Plant
Thijs van der Valk
Baakwoning 5
2671 LE Naaldwijk
M: +31 6 24 40 08 85
E: thijs@okplant.nl
www.okplant.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.