Pilot – rijden zonder slotplaten

Van der Slot Transport is op maandag 8 augustus 2016 samen met FloraHolland een pilot gestart, waarin er zonder slotplaten gependeld wordt tussen de locaties van Van der Slot Logistiek, welke zich bevinden op de vestigingen van FloraHolland in Aalsmeer, Naaldwijk en Rijnsburg.

Doordat er niet meer gewacht hoeft te worden op een sleutelaar, kunnen de doorloop- en aflevertijden van Van der Slot Logistiek (vooralsnog tijdelijk) verkort worden. Voor FloraHolland ontstaat er middels deze nieuwe werkwijze tevens een enorme besparing, gezien er minder sleutelaars nodig zijn binnen het logistieke proces. Kortom: een duidelijke win-winsituatie binnen de logistieke (sierteelt)keten!

Om het gebruik van veilingkarren goed te kunnen volgen en te beheersen, is er door Van der Slot een automatiseringssysteem ontwikkeld, dat de traceerbaarheid van de veilingkarren kan borgen volgens de normen van FloraHolland.

De pilot duurt tot en met 9 september 2016. Na een evaluatie van de resultaten wordt er besloten of deze werkwijze structureel uitgerold zal worden.

De Van der Slot Groep is één van de grotere logistieke dienstverleners binnen de sierteeltsector en heeft locaties op de vestigingen van FloraHolland Aalsmeer, Naaldwijk en Rijnsburg en daarbij in Emmeloord en Lokeren (BE).

Meer informatie

Voor vragen over het bovenstaande kunt u zich wenden tot Rob den Elzen (Logistiek Manager bij Van der Slot) via het telefoonnummer 0252-372513. Meer informatie over de Van der Slot Groep en haar diensten kunnen gevonden worden www.vanderslot.nl.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.