Baas Plantenservice moet 2,5 miljoen betalen

Tholen - Geen 2,2 miljoen maar 2,5 miljoen euro moeten oud-bestuurders van Baas Plantenservice betalen aan de curator. Dat heeft de rechtbank van Den Haag woensdag besloten.

Baas Plantenservice werd begin 2014 failliet verklaard. Het bedrijf was actief met de handel van onder andere bloembollen, tuinplanten perkgoed, kamerplanten en vaste planten. Het faillissement volgde op jaren van problemen. Nadat de Duitse afnemer Praktiker/Max Bahr na jaren van grote verliezen in 2013 failliet gaat, is er geen redden meer aan. In aanloop naar het faillissement hebben de bestuurders echter geld heen en weer geschoven en bepaalde schuldeisers bewust benadeeld. Dat is paulianeus handelen en dat mag niet.

Curator Guus Berntsen ontdekte dit na het faillissement en sleepte de bestuurders voor de rechter. Hij vorderde 2,5 miljoen euro van de oud-bestuurders en kreeg in ieder opzicht gelijk van de rechtbank. Het geld gaat via de curator naar de telers en toeleveranciers die flink het schip ingingen na het faillissement.

In mei van dit jaar werd in een voorlopige voorziening al 2,2 miljoen euro toegewezen . Ondanks bezwaren van Jaap Smak Gregoor en Ad van de Wijdeven is dit bedrag in de uitspraak verhoogd naar 2,5 miljoen euro. De bestuurders zijn aansprakelijk gesteld en kunnen nog in hoger beroep gaan.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.