Proefveld stroomproducerende planten geopend

In maart heeft de Provincie Noord-Brabant aangekondigd een veldproef van Plant-e te subsidiëren. Dit Living Lab is op donderdag 14 juli feestelijk geopend.

Living Lab
Met behulp van subsidie van de Provincie Noord-Brabant zal op het terrein van Nyrstar in Budel een Living Lab worden ingericht om het nieuwste systeem van Plant-e te testen. Dit slangensysteem moet in de toekomst geschikt zijn om op grotere schaal elektriciteit te produceren met bestaande natte gebieden. In Noord-Brabant zal specifiek onderzoek gedaan worden naar de combinatie van natte natuur en elektriciteitsproductie. Plant-e is een voorbeeld van een potentieel verdienmodel dat op termijn een bijdrage kan leveren aan de financiering van het Natuurnetwerk Brabant. Verder past het initiatief goed binnen de visie en strategie van voor duurzame energie, zoals geformuleerd in het provinciaal Uitvoeringsprogramma Energie.

Subsidie
De kosten van de veldproef zijn begroot op € 452.000. Hiervan financiert de provincie Noord-Brabant 60% (€ 273.900,-).

Noord-Brabant is de tweede provincie die geld investeert in de doorontwikkeling van het slangensysteem. Eerder al trok de provincie Zuid-Holland geld uit voor een vergelijkbare proef binnen het project “N470 geeft energie”. Het Living Lab in Budel zal deels worden gebruikt om resultaten in verschillende grondtypen met elkaar te vergelijken en deels om langere slangen te testen dan in Zuid-Holland.

Voor meer informatie:
Plant-e
Mansholtlaan 4
6708 PA Wageningen
office@plant-e.com
www.plant-e.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.