Kwaliteitscompetitie Cyclamen in september weer van start

Net als de afgelopen jaren organiseren de Nederlandse veredelaars en de landelijke commissie Cyclamen van LTO Glaskracht Nederland weer een kwaliteitscompetitie. De opzet is vergelijkbaar met vorig jaar met drie categorie├źn (mini, midi en grootbloemig).

De inzending bestaat uit een mix van zes kleuren en geeft inzicht in de houdbaarheid. Een inzending op kleur kan ook, maar deze maken geen kans op de Award. Aanvoer van mini is met 10-15 bloemen, aanvoer van midi en grootbloemig is met 5-10 bloemen. Aanvoerders worden binnenkort weer benaderd door het kenniscentrum Productkwaliteit van Royal FloraHolland om mee te doen.

Uitreiking Awards
De uitreiking van de Awards is dit jaar op vrijdag 11 november tijdens de gewasbijeenkomst Cyclamen. Tijdens de gewasbijeenkomst worden ook de resultaten van de Storecheck gepresenteerd. Deze storecheck wordt door Royal FloraHolland van week 36-44 uitgevoerd.

Na de competitie van 2015 hebben diverse aanvoerders ook de teeltdata van de ingezonden partij ingestuurd. Deze data zijn door Wageningen UR Food & Biobased Research anoniem vergeleken met de resultaten van de competitie. Op deze manier wilden ze inzicht krijgen in de invloed van teeltfactoren op de houdbaarheid. Deze vergelijking was interessant. Om duidelijke aanknopingspunten te vinden wordt deze vergelijking ook dit jaar weer uitgevoerd. Deelnemers aan de competitie ontvangen na de start van de test meer informatie en een registratieformulier.

Bron: LTO Glaskracht Nederland

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.