Monsanto zegt nee tegen Bayer

Monsanto heeft voor de tweede keer een overnamebod van het Duitse bedrijf Bayer afgewezen. De Duitsers hadden 59 miljard geboden, 2,5 miljard bovenop het eerste bod. Monsanto laat weten dat het bedrijf nog steeds open staat voor onderhandelingen - ook met andere partijen.

Bayer verhoogde deze maand het bod op Monsanto. In plaats van 122 dollar per aandeel willen ze nu 125 dollar per aandeel betalen - een verhoging van 62 naar bijna 64 miljard dollar. Het eerste bod werd ook al door Monsanto afgewezen.

Monsanto en BASF
De consolidatieslag bij de producenten van gewasbeschermingsmiddelen is nog steeds in volle gang. Vorige week meldde Bloomberg dat Monsanto zelf weer met BASF in gesprek zou zijn over de overname van een deel van het bedrijf. Momenteel zijn Dow Chemical en DuPont aan het fuseren. Eerder dit jaar werd Syngenta overgenomen door ChemChina.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.