Kalanchoë kweken op veenvrije substraten

De Kalanchoë-proef bij Van der Knaap richtte zich op drie rassen die op drie verschillende substraten zijn gekweekt. Het doel van de proef was om te ondervinden op welk veenvrij substraat de Kalanchoë’s kunnen worden gekweekt en welke aanpassingen vereist zijn qua watergift en bemesting.Vanwege de goede drainerende eigenschappen van kokos was de wortelontwikkeling in de kokossubstraten bijzonder goed, ook onderin de kluit. Het kweken van Kalanchoë’s op kokossubstraat was volgens Van der Knaap zeker een succes. Het vraagt zoals iedere verandering wel een aanpassing van de teeltstrategie. Met name de bemestings- en watergeefstrategie zijn belangrijke aandachtspunten waarop de teeltbegeleiding zich zal focussen in de toekomst.

Van der Knaap heeft jarenlange ervaring met het gebruik van kokos in haar substraten. Kokos is een organisch en recyclebaar product met veel mogelijkheden voor elke teelt. Het heeft van nature een hoog luchtgehalte en neemt makkelijk water op. Daarnaast is kokos in veel gevallen een ideaal product voor de herbevochtiging van een substraat.

In hun proefcentrum ‘De Kas’ is de afgelopen drie jaar al veel onderzoek gedaan naar veenvrije substraten. Door zelf in onze testkas gewassen op kokosmengsels te kweken, onderzoeken ze proefondervindelijk de beste bemestings- en watergeefstrategie. Van der Knaap heeft reeds drie veenvrije substraten in het programma opgenomen die zich hebben bewezen in de teelt van meerdere gewassen, zoals Anthurium, Potroos en Dracaena.

Voor meer informatie:
Van der Knaap Retail
+31 (0)174 296606
www.vanderknaap.eu

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.