Kennis over residuen op bloembollen groeit door Indicator

Het onderzoek in het kader van het project ‘Ontwikkeling Residu Indicator bloembollen droogverkoop’, wordt voortgezet om de betrouwbaarheid van de indicator verder te vergroten. De Residu Indicator moet inzicht geven in de residuen op een bol.

Fase 1 van het project ‘Ontwikkeling Residu Indicator bloembollen droogverkoop’ heeft veel kennis over residuen in bloembollen opgeleverd. Met deze kennis kunnen handelaren op een transparante manier antwoord geven op vragen van hun afnemers. Fase 2 van het door iBulb gefinancierde project is onlangs van start gegaan. Het project loopt tot september 2017.

De Residu Indicator geeft per bolgewas een overzicht van de gehalten werkzame stoffen van gewasbeschermingsmiddelen, die bij toepassing volgens het etiket op een bloembol aanwezig kunnen zijn. Aanleiding voor het project is de negatieve publiciteit over gewasbeschermingsmiddelen, in het bijzonder middelen uit de groep neonicotinoïden vanwege de vermeende relatie met de gezondheid van bijen. Steeds meer retailers stellen eisen aan residuen op producten, waaronder bloembollen.

Lees meer op Bloembollen Visie

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.