Fikse brand bij bollenbedrijf in Hillegom

De rookwolk is in de wijde omgeving te zien. Een grote brand bij bloembollenbedrijf Lommerse-Uitendaal, dat vanacht rond een uur of 2 begon, is nog altijd niet uitgewoed. Er zijn geen gewonden, maar wel zijn uit voorzichtig en wegens de grote rookontwikkeling verschillende omwonenden uit voorzorg geëvacueerd.


foto: Twitter @DePolitieheli

Het bedrijf is zo'n 11.000 m2 groot en een kwart daarvan zou in brand staan. Voor de rest van het pand, waarin veel hout licht opgeslagen, wordt gevreesd. Volgens een woordvoerder van de brandweer is de brand gecompliceerd, en niet alleen vanwege de dichte bebouwing rondom en de rookontwikkeling (die overigens als 'zeer hinderlijk' wordt omschreven en nieuwsgierigen afraadt te komen kijken). De brand zou namelijk huishouden in een aantal koelcellen, wat maakt dat het binnen ontzettend heet wordt. De grote rookpluim zou veroorzaakt zijn door een eerder poging van de brandweer om toch binnen te gaan blussen.Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.