Alchemilla: niet zomaar een boeketvuller

WiN BLOOM in Noordwijkerhout is ontstaan uit een samenwerkingsverband tussen de alchemillakwekers Jacco en Dennis van Wieringen en Theo Nulkes. Sinds 2013 voeren ze de herkenbare naam WiN BLOOM. Jacco: "Vroeger werd je uitgelachen door collega-kwekers, Alchemilla of vrouwenmantel was niets meer dan boeketvulling." Het bedrijf heeft zich op zo’n manier gespecialiseerd in het frisgroene bloemetje, dat deze tegenwoordig bijna jaarrond leverbaar is.Klantbehoeftes
"Alleen in juni, wanneer onze collega-kwekers de massa’s alchemilla van het land halen, zijn wij er bewust niet. De vraag naar ons product komt er ook in juni steeds meer, je bent nu eenmaal herkenbaar en wordt gemist. Dus hoelang we dit vol kunnen houden? We zijn tenslotte voor de klant bezig!" Jaarrond aan die klantbehoeftes voldoen lukt de drie mannen door ook in Spanje te laten kweken. Van eind januari tot begin mei komt de Alchemilla van WiN BLOOM hiervandaan.De koningsdistel
Sinds drie jaar kun je tussen het groen van de vrouwenmantel soms vlakken diepblauw en wit in de polder ontdekken. Van eind mei tot begin september groeit en bloeit de enorme Eryngium Donard, een exclusieve distel, bij WiN BLOOM. Jacco: "Het is een prachtig maar bewerkelijk product en daardoor ook een stuk hoger in prijs dan zijn gewone eryngiumbroers- en zussen. Iemand die de zogenoemde koningsdistel niet kent zal er in een webshop gauw aan voorbijgaan, het is een product wat je in het echt moet zien!"

Op de koffie
"Zowel Fleura als Metz waren vroeger onze twee grootste klanten, het Preferred Supplierschap voelt voor ons dus als een logische stap. Samen kijken we naar welke kansen we kunnen pakken. Onlangs heb ik de inkoper en inkoopleider hier op de koffie gehad. Fijn om even te kunnen sparren over de toekomst van ons bedrijf en die van de gehele sector. We bellen elke dag, ze denken zelfs mee over verpakkingen!"

Voor meer informatie:
FleuraMetz
www.fleurametz.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.