Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Cactus woonplant van de maand augustus

Deze maand staat de cactus centraal op de Bloemenagenda van Bloemen Bureau Holland. Volgens het bureau is er alle reden voor de woestijnplant juist nu in de spotlights te plaatsen. "Niets vat het betere hoogzomergevoel zo goed samen als cactussen: surrealistisch, hot, bestand tegen zinderende temperaturen en helemaal on-trend met grafische stijlen."



Onorthodoxe vormen
Geen plant zo decoratief en surrealistisch als Cactus. Uit een grijsgroene basis kan een oogverblindend roze bol groeien en tussen de stekels kunnen schitterende bloemen verschijnen. Mammilaria zijn bloeiende cactussen, Echino is bolvorming met prachtige gelijkmatige ribbels. Gymnocalycium lijkt te zijn opgebouwd uit groene kogels en heeft een trechterbloem, Opuntia groeit in vlakke schijven. En Cereus groeit als een zuil die in het wild wel tien meter kan worden. De afwijkende vormen en volumes van deze woonplanten sluiten mooi aan bij de huidige stijltrend waarin traditionele grenzen vervagen. Voorbeeld daarvan is dat in huis zowel binnen en buiten als wonen en werken steeds meer in elkaar overlopen. Cactussen passen daarbij: ze zijn oer én modern, ze kunnen zowel buiten als binnen gedijen en zorgen voor rust en focus in een snel veranderende buitenwereld.

Klik hier voor meer informatie, verzorgingstips, leuke feitjes en meer.
Publicatiedatum: