Royal FloraHolland:

Onafhankelijk onderzoek naar milieuprestaties plantentrays

Royal FloraHolland wil inzichtelijk maken welke plantentrays het beste scoren op duurzaamheid. Daarom zoekt een onafhankelijk adviesbureau uit wat de milieuprestaties zijn van de verschillende plantentrays die in de sector worden gebruikt. De uitkomst wordt binnen enkele weken verwacht.

In de sierteeltsector worden verschillende verpakkingen gebruikt om planten in te vervoeren. Zo zijn er trays die meerdere keren worden gebruikt en trays voor éénmalig gebruik. Royal FloraHolland biedt beide type trays aan. De kwekers en handelaren bepalen welke tray zij gebruiken.

Eenmalige tray populair
De eenmalige tray blijkt in de praktijk het populairst. Deze wordt grotendeels gemaakt van bijvoorbeeld afgedankte koffiebekertjes of eerder gebruikte plantentrays en kan opnieuw worden gerecycled. Royal FloraHolland zamelt deze trays om die reden weer in na gebruik. Ook gaat een groot deel van de eenmalige trays naar het buitenland, omdat de meeste planten uit Nederland worden geëxporteerd.

Bron: Royal FloraHolland

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.