Inspecteurs Naktuinbouw op zoek naar bacterievuur

Begin juli startten de inspecteurs van Naktuinbouw met de controle van bacterievuur in de bufferzones. Met name buiten de dorpen en steden kunt u de inspecteurs aantreffen. De controles zijn noodzakelijk voor het exportbelang van de boomkwekerijsector.

Een bufferzone is een gebied dat in dit geval door de overheid is ingesteld waarin strengere maatregelen gelden. De maatregelen zijn er om de export van Bacterievuur-gevoelige planten mogelijk te maken. Naktuinbouw voert de controles op Bacterievuur uit in opdracht van de Raad voor de Boomkwekerij. De controles vinden vooral plaats in het openbaar groen, maar met name in de buitengebieden in de polder kunt u de inspecteurs ook aantreffen op uw erf of perceel.

Waar en wat?
Als een inspecteur op uw erf controleert, meldt hij zich of laat een bericht achter als u niet aanwezig bent. Op het erf controleert hij de waardplanten (planten waarop de bacterie kan zitten) op bacterievuur. De ziekte komt vooral voor in de wilde meidoorn, maar ook in appel- of perenbomen kan de bacterie zich nestelen. De meeste dorpen en steden hoeven de inspecteurs niet te inspecteren. Een enkele straat die wel binnen het inspectiegebied valt, wordt vanaf de straat gecontroleerd.

Wat als?
Er is natuurlijk een kans dat bacterievuur bij u wordt geconstateerd. De inspecteur verzoekt u dan om de boom/plant te vernietigen om verdere verspreiding van de ziekte te voorkomen.

bron: Naktuinbouw

Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.