Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

MPS biedt dienstverlening voor indienen UO rapportage

MPS lanceert een nieuw onderdeel in het klantenportal MY-MPS, MIJN UO. Deze module voor de UO klanten van MPS geeft inzicht in de status van de UO rapportage. De kweker ziet direct of de UO rapportage aan de gestelde emissienormen voldoet.



Het doel van MIJN UO is om de kweker een beter inzicht te geven in de UO rapportage om zodoende het belang en de kwaliteit van de rapportages te vergroten. Nadat een UO rapportage door MPS is verstuurd naar het UO, krijgt MPS een terugmelding of deze goed is verwerkt of dat deze is afgekeurd met opgaaf van reden. Met MIJN UO krijgen de UO klanten van MPS direkt inzicht in deze melding. Daarnaast kan MPS met MIJN UO een unieke doorkijk bieden naar de UO milieurapportage. Deze informatie wordt rechtstreeks opgehaald uit de database van de UO Glastuinbouw. De UO milieurapportage geeft aan of de kweker wel of niet aan de gestelde emissienormen voldoet.

Kwaliteit verbeteren
Om de kwaliteit van het oppervlaktewater te verbeteren hebben overheid en de tuinbouwsector afgesproken in 2027 tot een (nagenoeg) nul-emissie van meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen te komen. De verbetering van de kwaliteit van het oppervlaktewater is ook een voorwaarde om een voldoende breed middelenpakket te behouden voor de glastuinbouw. De Uitvoeringsorganisatie Integrale Milieu Taakstelling (UO) zorgt in opdracht van gemeenten en waterschappen voor de verwerking van de milieurapportages van glastuinbouwbedrijven.

Stapsgewijs aangescherpt
In het Activiteitenbesluit zijn emissienormen vastgelegd voor telers. Het doel van deze normen is het beperken van de emissie. De normen worden stapsgewijs aangescherpt. De belangrijkste meet- en registratie-eisen voor een substraatteler zijn dat hij minimaal 7 keer per jaar de gehaltes van meststoffen in het drainwater moet vaststellen. Kwekers die in de grond telen dienen 13 x per jaar de hoeveelheid geloosd drainagewater te registreren. De rapportages worden gebruikt om de lozing vanuit de glastuinbouw te bepalen en om te toetsen of het bedrijf aan de lozingsnormen voldoet.

Voor meer informatie:
MPS
Arjan van der Meer
T: +31174615724
[email protected]
www.my-mps.com
Publicatiedatum: