Mark Fikkers over Bindelastiek.com;

'Binnen twee jaar van grap tot groothandel'

Tholen - “Het begon twee jaar geleden eigenlijk als grapje. Klanten die zeiden: joh, kunnen jullie dat elastiek er niet bij leveren. Waarom ook niet, bedachten wij ons, en nu versturen we elke week meer boxen en zijn er met ons elastiek het afgelopen jaar honderden miljoenen tulpen, gerbera’s en andere bloemen gebost.”Aan het woord is een enthousiaste Mark Fikkers, directeur van Havatec en met diens op maat gemaakte sorteermachines voor snijbloemen in rap tempo ‘de wereld aan het veroveren’. Met een nieuwe machine wordt standaard bindelastiek geleverd, maar, zo kreeg het bedrijf dikwijls te horen, niet altijd van de beste kwaliteit. Bovendien klaagden afnemers over de prijs. “Dat elastiek kwam uit China. Omdat het productieproces daar moeilijk te monitoren is, zijn we gaan samenwerken met Europese partners. Dan kun je veel beter op die kwaliteit zitten. Daarnaast zijn wij in no time tot een soort groothandel uitgegroeid en kunnen het elastiek tegen dienovereenkomstige groothandelsprijzen leveren. Voor klanten scheelt dat al gauw tientallen procenten – een win-winsituatie dus.”

Serieus nemen
Deze service sloeg aan, klanten kwamen terug en in eerste instantie was men er zelf wat door overdonderd. “Via het elastiek kwamen wij in contact met voor ons nieuwe bedrijven. In een aantal gevallen hielden we er zelfs nieuwe klanten aan over. Het werd tijd het elastiek echt serieus te gaan nemen. ‘Bindelastiek.com, bindingstring.com, zouden die domeinen nog vrij zijn?’ – en jawel hoor! We legden ze gelijk vast en bouwden een website, die, zoals klanten hopelijk ervaren, gekenmerkt wordt door eenvoud en no nonsens. En we hebben ervoor gezorgd altijd voldoende voorraad te hebben, snelle levertijden te kunnen garanderen en de afhandeling volledig digitaal te laten plaatsvinden.”

Ontploffen
Het elastiek past op alle gangbare binders en vindt zijn weg, niet alleen naar snijbloemenkwekers, maar ook naar handelsbedrijven, groententelers, allerhande verpakkingsbedrijven, bloemisterijen, etc. Wereldwijd. Ook is men druk de merknaam Bindelastiek stevig in de markt te zetten. En nu? “Nu moet het gaan ontploffen. Kom maar op met die bestellingen. In de bloemen hebben wij nu zo’n 5 procent van de markt in handen. Als het aan ons ligt, mag dat groeien tot een veelvoud daarvan.”

Voor meer informatie:
Bindelastiek
Mark Fikkers
Pletterij 40
2211JT Noordwijkerhout
T: +31(0)252-241490
E: mark.fikkers@havatec.nl
www.bindelastiek.com

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.