Oprichter Esmeralda Farms Peter Ullrich overleden

Peter Ullrich, oprichter van een van 's werelds grootste kwekerijen, Esmeralda Farms, is afgelopen woensdag, na een zwaar ziekbed, in Jacksonville Florida, VS, overleden.

"Peter was een pionier in de sierteeltindustrie, die met zijn onbegrensde passie duizenden mensen wereldwijd wist te raken. Hij zal altijd een bron van inspiratie voor ons blijven", aldus het bedrijf in een verklaring op Facebook.

Peter werd op 8 juni 1942 geboren in Bad Wildungen, Duitsland, alwaar zijn ouders een kleine bloemenwinkel hadden. In 1962 verhuisde hij naar de VS, 'met 200 dollar op zak, en een droom'.

In 1972 was hij een van de eerste kwekers die een vestiging opende in Latijns Amerika. De Flores Esmeralda kwekerij in Medellin, Colombia, was de eerste steen in een sierteelt imperium, dat hij in de 4 daarop volgende decennia zou bouwen, en dat nu o.a. bestaat uit kwekerijen en veredelingsbedrijven in Colombia, Peru, Ecuador, Mexico en Afrika. In deze tijd hebben de verschillende bedrijven werk en inkomen verschaft aan tienduizenden families.

Naast dit alles was Peter betrokken bij (het opzetten van) verschillende ondernemingen, waarbij hij o.a. gefunctioneerd heeft als baas van EAU technologies, een innovatief bedrijf dat een van 's werelds grootste spelers is op het gebied van verrijkt water.

De begrafenis zal plaatsvinden op zaterdag 9 juli in het Oxley-Heard Funeral Home, in Jacksonville Florida.Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.