5 t/m 10 juli 2016

Handelsmissie/marktbezoek naar Canadese tuinbouwregio Ontario

Van dinsdag 5 tot en met zondag 10 juli 2016 vindt een intensieve handelsmissie/marktbezoek plaats naar de Canadese tuinbouwregio Ontario en Niagara. De missie richt zich op zowel sierteelt als de voedingstuinbouw en geeft inzicht in de lokale afzetmarkt, de sterk in ontwikkeling zijnde tuinbouwsector in het Canadese Ontario en wil de handelscontacten bevorderen. Ter afsluiting van de missie bestaat de mogelijkheid de vakbeurs Cultivate 16 in Columbus, Ohio in de Verenigde Staten te bezoeken.

De Nederlandse Ambassade en de Rijksdienst voor ondernemend Nederland ondersteunen deze missie.

CETA-Agreement
Binnenkort ondertekenen Canada en de EU het CETA-handelsverdrag, waarbij alle handelsbelemmeringen en invoerrechten in maximaal 5 jaar worden afgebouwd. De CETA-agreement zal de handelsbetrekkingen over en weer zeker versterken. Daarnaast zal de tuinbouwsector in Canada hierdoor sterk moeten moderniseren om de opkomende concurrentie aan te kunnen.Tuinbouwregio Ontario & Niagara
De te bezoeken regio ligt in het zuiden van de staat Ontario in de regio Toronto-Niagara tussen Lake Ontario en Lake Erie. Deze regio is in Canada toonaangevend voor de tuinbouw door het ideale klimaat en de goede nabije afzetmogelijkheden naar grote steden, zoals Toronto, Ottawa, Detroit, Pittsburgh en New York.

Toronto (ruim 2,6 miljoen inwoners) de hoofdstad van de staat Ontario en de grootste stad van Canada en de 5e stad van Noord-Amerika. In en rond Ontario hebben vrijwel alle grote winkelketens vestigingen, zoals de supermarkten van Wal-Mart, WholeFoods en Safeway, maar ook de bouwmarkten van bijvoorbeeld Home Depot en tuincentra.

Ten zuiden van Toronto liggen bovendien veel goede en moderne tuinbouwbedrijven, zowel voor sierteelt als voor groenten en fruit. Opvallend veel tuinders in de regio hebben een Nederlandse ‘Heritage’, voortkomend uit geëmigreerde boeren en tuinders in de 50er jaren.

In Vineland, vlakbij Niagara, ligt het gerenommeerde Vineland Research & Innovation Center, een te bezoeken onderzoekscentrum voor de tuinbouw.

De regio Toronto heeft een gematigd mild klimaat met enorme temperatuurverschillen. In de winter kan de temperatuur dalen tot -15°C. De zomer is het natste seizoen met een gemiddelde maximumtemperatuur in juli van 27°C. Met soms uitschieters tot boven de 30 of zelfs 35°C.

Marktbezoek en handelsmissie ineen
De handelsmissie is voor veredelaars, vermeerderaars en producenten die de Noord-Amerikaanse markt willen verkennen, maar ook voor exporteurs en toeleveranciers van producten gerelateerd aan de sierteelt, tuinbouwsector, kennis en techniek die op zoek zijn naar commerciële contacten. Tijdens deze reis vindt ook een intensief matchmaking plaats op basis van de wensen van de deelnemende bedrijven. Zowel een lokale partner, maar ook de Nederlandse Ambassade en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland RVO zijn bij de missie betrokken.

Programma
Er wordt met een rechtstreekse KLM-retourvlucht naar Toronto gevlogen. Het programma ziet er lokaal, op hoofdlijnen, als volgt uit:
  • Op dinsdag 5-7 wordt gevlogen naar Toronto en is een presentatie over de Canadese markt door de Landbouwraad en een kick-off diner met de Landbouwraad en enkele Nederlands/Canadese zakenmensen.
  • Woensdag 6-7 staat in het teken van retail bezoeken in de regio Toronto en matchmaking.
  • Donderdag 7 juli, vrijdag 8 juli en zaterdag 9 juli vinden diverse bezoeken aan lokale tuinbouwbedrijven, het Vineland Research Center en retail plaats op weg naar Niagara. Waar mogelijk vinden dan ook matchmaking gesprekken plaats.
  • Voor de liefhebbers is een bezoek aan de Niagara Falls mogelijk. Op zondag 10 juli is de retourvlucht Toronto – Amsterdam, met aankomst in Amsterdam op maandagochtend 11 juli.
  • Speciaal voor sierteeltondernemers is een aanvullend bezoek aan de tuinbouwbeurs Cultivate16 mogelijk, inclusief matchmaking en een businessborrel van de Ambassade.
  • Maandag 11 juli is de terugreis naar Amsterdam met aankomst in Amsterdam op dinsdagochtend 12 juli.
Kosten
De missie kost € 2.350 (€ 850 na aftrek van een RVO-voucher van € 1.500, beschikbaar voor beginnende Canada-exporteurs), inclusief bedrijfsbezoeken, matchmaking, hotels, ontbijt, lokaal vervoer, organisatie en begeleiding, exclusief vlucht, lunches / diners en BTW.

De aanvullende kosten voor de rechtstreekse retourvlucht Amsterdam-Toronto varieert momenteel van € 800 - € 1.000 pp. De definitieve prijs is afhankelijk van het moment van aanmelden en de individuele reiswensen.

Voor het aanvullende sierteeltprogramma geldt een meerprijs van € 250 voor een extra overnachting en programma en toegang tot de beurs plus de retourvlucht Toronto-Columbus (de prijs hiervoor bedraagt momenteel circa € 300 pp).

Organisatie
De handelsmissie wordt georganiseerd door Phaff Export Marketing en tuinbouw marketingbureau Sense marketing & more.

Inschrijving en informatie
Voor inschrijven tot 1 april 2016 en informatie kan men terecht bij:
- Sense marketing & more, Paul Ras: 06-24801322 / p.ras@sensemarketing.nl
- Phaff Export Marketing, Victor J. Phaff: 06-53778090 / vjp@phaff.com

Voor het uitgebreide programma, klik hier.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.