Roland van Paasen, De Staticespecialist;

Bloemkammen van crêpepapier

Roland van Paasen van De Staticespecialist is in zijn element als hij door de vier hectare kasruimte loopt. “Vorige week was deze tak een flink stuk korter.” zegt hij, terwijl hij naar staticeplanten met de kleur Milka wijst. “Ik kan er nog steeds van onder de indruk zijn hoe deze plant kan groeien, hij kan in de groeifase zo’n 30 centimeter per week strekken.” Sinds 2012 is zijn bedrijf zich volledig op statices gaan richten, maar al in 1994 hebben ze ervaring in het kweken van deze kleurrijke bloemkammen.Pixels
Het mooie aan statices is, dat ze verklappen wanneer het tijd is om gesneden te worden. “Zodra ze pixels laten zien, weten we dat het tijd is,” aldus de kweker. Hij legt uit dat zijn collega’s het vernoemd hebben naar de pixels waarmee foto’s worden gewaardeerd. “Het laten zien van voldoende pixels, de kleine stukjes kleur waarmee de bloemetjes zich aankondigen, betekent dat de statice klaar is voor de volgende stap in het proces.”

Crêpepapier
Roland van Paasen wijst op de witte bloemetjes, die tussen de gekleurde bloemen zitten. “Moet je voelen, het lijkt een beetje op crêpepapier! Ik heb drie kinderen, alle drie hebben ze hun spreekbeurt over statices gehouden. Het is prachtig om hen te horen zeggen dat bij koude temperaturen enkel de prachtige kleur van de statice te zien is, maar zodra het warm genoeg is, de witte bloemetjes zich ertussen openvouwen.” Stiekem is het mooiste deel toch het eind van zo’n spreekbeurt. “Dan graaien al die kinderhanden in de bloemkammen. Ze zijn dan echt onder de indruk hoe het voelt en ruikt. Ja, het is een prachtig product.”

bron: FleuraMetz


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.