Branchevereniging VHG investeert in eerste Floriade-gebouw

Branchevereniging VHG is een samenwerking aangegaan met De Drijfveer. Deze onderneming heeft het eerste gebouw van de Floriade 2022 gerealiseerd: een drijvende zelfvoorzienende ontmoetingsplek. Beide partijen bundelen hun krachten in de aanloop naar de Floriade waarbij ze gezamenlijk het ‘Floriade-verhaal’ zullen communiceren. Ook zijn er afspraken gemaakt over het gebruik van het gebouw. VHG investeert daartoe eenmalig 15.000 euro in De Drijfveer.

In de aanloop naar en tijdens de Floriade 2022 wil VHG het groen profileren in het kader van de kwaliteit van de leefomgeving, de biodiversiteit, gezondheid en de circulaire economie. Alle aspecten die de Floriade kenmerken, zijn terug te vinden in De Drijfveer. Voor beide partijen is niet alleen het evenement in 2022 van belang, maar net zozeer het maakproces tot 2022: ‘the making of’. “We wachten niet tot 2022 om concreet met de Floriade aan de slag te gaan”, vertelt Egbert Roozen, directeur van Branchevereniging VHG. “Als VHG willen we het event vanaf nu al aangrijpen om de waarde van groen onder de aandacht van een breed publiek te brengen. De Drijfveer is voor ons de broedplaats voor ideeën, een inspiratievolle locatie om samen te komen en een eerste tastbare vorm van aanwezigheid van VHG op de Floriade. Ik ben er trots op, dat deze samenwerking nu tot stand is gekomen. De komende jaren bouwen we samen ons Floriade-verhaal steeds verder uit.”

Vergroenen

VHG kan in de jaren tot aan de Floriade gebruik maken van het gebouw voor vergaderingen en presentaties. Ook zal VHG samen met de verschillende VHG-vakgroepen ideeën genereren om De Drijfveer nog groener te maken. “We hebben daarvoor alle kennis in huis en willen hier graag bedrijven uit onze ledenachterban bij betrekken”, stelt Robert Smid, vicevoorzitter van Branchevereniging VHG en voorzitter van de werkgroep Floriade. “Denk aan een groen dak en een groene gevel, gecombineerd met interieurbeplanting. Of aan een Levende Tuin bij de aanlegplaats. We zullen ook kijken hoe we andere gebruikers van De Drijfveer kunnen inspireren met het groene gedachtegoed.”

Zelfvoorzienende ontmoetingsplek
De Drijfveer is een drijvend gebouw, gemaakt van plantaardige materialen, die zoveel mogelijk uit de omgeving van Almere komen. Het gebouw is zelfvoorzienend en biedt uitzicht over prachtige natuur. Initiatiefnemer is architect Koen Kaljee: “De Drijfveer is gebouwd als eerste uitvalsbasis van de Urban Greeners.
We willen graag samenwerken met organisaties die net als wij vroeg betrokken willen zijn bij de ontwikkeling van de Floriade. Het is een prachtig evenement dat echt van de grond kan komen als we samen aan de slag gaan. VHG denkt daar ook zo over.” Dankzij de investering van partijen zoals VHG kan De Drijfveer verder investeren in het vergroenen van het gebouw. “De leden kunnen daarin veel betekenen.”

bron: iVerde

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.