Kijkje in de kas bij Nolina Kwekerijen

De maand juli is voor veel mensen de maand waarin de roos en dan met name de tuinroos op veel belangstelling kan rekenen. Het is om die reden dat OZ-Planten het bedrijf Nolina Kwekerijen, haar belangrijkste leverancier van kwaliteitsrozen, op diens website tot ‘Kweker van de Maand’ uitroept. De exporteur ging bij de kwekerij op bezoek en maakte er onderstaande reportage:

Nolina Kwekerijen is toonaangevend op het gebied van de productie van in pot gekweekte tuinrozen en potrozen. Al meer dan 25 jaar kweekt Nolina rozen. De potrozen worden jaarrond in drie verschillende collecties geproduceerd: Parade in 10,5 cm pot, PatioHit in 13 cm pot en Palace in 17 cm pot.Het uitgebreide assortiment tuinrozen dat Nolina produceert bestaat uit een serie struikrozen en verschillende series uiteenlopend van grootbloemige, heerlijk geurende rozen, klimrozen en rozen op stam. Tevens worden er speciale Clematis soorten en Wisteria ’Amethyst Falls’ geproduceerd.Gesloten teeltsysteem

De potrozen, die jaarrond in kassen worden gekweekt als ook de tuinrozen en overige tuinplanten worden in zogenaamde ‘gesloten’ teeltsystemen opgekweekt. Hierbij wordt geïntegreerde gewasbescherming toegepast. Dat wil zeggen dat zoveel mogelijk gebruik wordt gemaakt van biologische gewasbescherming. Hierdoor is Nolina in staat om met maximale aandacht voor het milieu kwalitatief hoogwaardige producten te leveren.Vernieuwing
Voor wat betreft de potrozen, tuinrozen en Clematis wordt in samenwerking met het Deense veredelingsbedrijf Poulsen Roser A/S continue gewerkt aan sortimentsvernieuwing en –verbetering.

Teelttechnisch
Veel aandacht wordt besteed aan zowel technische als teelttechnische ontwikkelingen. Hierdoor kan op efficiënte wijze de hoogst mogelijke productkwaliteit worden gerealiseerd.

bron: OZ Export
Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.