Rian van Dam, programmamanager GreenPort NHN;

De ins en outs van het Duurzaam Door - traject

In onderstaande artikel vertelt Rian van Dam, programmamanager GreenPort NHN, over de vorderingen in het traject Duurzaam Door:

“Wij hebben in onze regio ontzettend veel innovatieve en enthousiaste ondernemers en als GreenPort NHN zijn we in staat om daar de juiste partners bij te zoeken zodat plannen mogelijk gemaakt worden. Er is veel enthousiasme en dat leidt tot resultaten zoals bij Duurzaam Door. Een mooi traject waarmee we duurzame resultaten behaald hebben. Het heeft ons ook de mogelijkheid geboden om lopende innovatieprojecten verder vorm te geven. Een aantal projecten is opgestart onder AgriVizier en voortgezet onder de vlag van Duurzaam Door waardoor we nog meer resultaat voor ondernemers hebben behaald. Denk hierbij aan teelt op water, verzilting en het gesloten watersysteem. Wij kunnen ondernemers die met deze duurzame oplossingen aan de slag willen goed adviseren op basis van de behaalde onderzoeksresultaten zodat ze voor hun bedrijf de juiste investeringen doen. Samen met onderwijsinstellingen, onderzoekscentra en ondernemers testen we diverse mogelijkheden en de opgedane kennis en resultaten worden gedeeld. Duurzaamheid heeft de toekomst en innovatie staat nooit stil. Het kan altijd beter. Zo passen we projecten ook aan als blijkt dat een andere oplossing beter kan zijn. Denk hierbij aan de ziekzoekmachine, die wilden we aan laten passen voor de akkerbouw maar gaandeweg bleek de drone een betere oplossing te kunnen bieden. Dus hebben we onze focus verlegd. Een aantal projecten zoals duurzame bodembewerking en teelt op water maken deel uit van een groter geheel. Daar gaan we in het EFRO project verder mee aan de slag. Ook met streekproducten en gezondheidszorg gaan we verder. Zo hebben we studenten de opdracht gegeven om ‘Regionaal Vers’ en ‘Holland Food en Flowers” verder uit te werken. Die resultaten nemen we weer mee in een vervolgtraject. We zijn continu op zoek naar nieuwe en duurzame oplossingen”

bron: Greenport NHN


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.