'Stadstuinwinkels steeds meer in opkomst'

In veel steden bevinden zich winkeltjes gericht op tuinieren in de stad. Doordat deze winkeltjes zo populair zijn, groeit het aantal steeds verder. Deze urban garden shops zijn gespecialiseerd in oplossingen voor tuinieren op kleine oppervlakten. Van een niet zo ervaren groentje tot groenliefhebber, er is voor ieder wat wils. Stadstuinieren is een ontspannende, stressvrije bezigheid.De plantjes in de winkels worden met liefde gekweekt. Hierdoor hebben zij vaak biologische groenten en natuurlijke, duurzame producten, steeds passend bij het seizoen. Daarnaast is er van alles te vinden wat te maken heeft met tuinieren zoals gereedschap, gieters en potten.

Floramedia zette een aantal leuke adresjes op een rij. In Rotterdam kan de stadstuinierder terecht bij STEK, waar mensen buiten producten ook terecht kunnen voor workshops, lezingen en cursussen op het gebied van tuinieren en groen in de stad. Wildernis in Amsterdam werkt volgens de missie: ‘Amsterdam moet groener. Meer groen in huis, in de (mini)stadstuin, op het balkon en op je dak. Groen is mooi, gezond en goed voor iedereen’. In Groningen kan men terecht bij De Stadsakker. Ook hier staan biologisch, zelf gekweekt en lokaal hoog in het vaandel.

Benieuwd naar meer? Bij Floramedia kunnen ze u alles vertellen over de dichtstbijzijnde stadstuinwinkels bij u in de buurt.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.