Gavita Nederland en Gavita Norway fuseren

Gavita Nederland bv, gevestigd in Aalsmeer, en Gavita Norway AS, gevestigd in Andebu, Noorwegen, zijn samengegaan in één organisatie. Ook de joint venture Gavita Canada is onderdeel geworden van de nieuwe organisatie.

De nieuwe holding is Gavita International genoemd, met business to business dochters Gavita Norway, Gavita Nederland en Gavita Canada, en de in 2010 opgerichte business to business unit Gavita Holland. Als groep heeft Gavita International wereldwijd een omzet van meer dan honderd miljoen dollar, met gezonde groeicijfers. Het nieuwe bedrijf zal geleid worden door de Nederlandse directie.Gavita zocht ook een partner om haar wereldwijde markt leidende positie uit te breiden en haar research and development plannen in stroomversnelling te brengen. Deze partner is gevonden in de Amerikaanse Hawthorne Gardening Company (HGC). HGC is een A-merk groep, gericht op het samenbrengen van de beste merken in horticultuur en tuinbouw, om groene, en duurzame oplossingen voor voedselproductie te kunnen leveren. HGC heeft 75% aandeel genomen in het nieuwe bedrijf. Het Nederlandse management behoudt 25% van de aandelen.

“We zijn erg blij met de fusie en onze nieuwe partner”, aldus Theo Tekstra, Marketing Manager Gavita Nederland. “Onderdeel zijn van een groep complementerende bedrijven opent deuren voor ons die anders gesloten zouden blijven. Daarnaast is de investering belangrijk om onze wereldwijde positie te versterken. Onze manier van zakendoen blijft ongewijzigd, maar voor marketing en de ondersteuning van onze horticulturele en retail klanten wereldwijd zullen we snel groeien naar een meer lokaal business model. Het tilt ons bedrijf naar een volgend niveau.”Voor meer informatie:

Gavita Nederland
Theo Tekstra
Tel 0297 380 450
t.tekstra@gavita.nl
Oosteinderweg 127
1432 AH Aalsmeer
www.gavita.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.