en het blijft regenen

Het Westland staat blank

Tholen - Het KNMI heeft code oranje afgegeven vanwege onweersbuien en stevige onweersbuien in het westen en midden van het land. De komende uren trekken er onweersbuien met veel regen over het westen en midden van het land. De afgelopen nacht is hier al veel regen gevallen, waardoor er kans op wateroverlast is.

In Delfland zijn ze met man en macht aan het werk om al het water zo snel mogelijk af te voeren. Zo zijn de waterpeilen in sloten en watergangen vooraf verlaagd. Ook is er een extra berging ingezet, waterberging de Wollebrand. Omdat er nog meer regen wordt verwacht, bereidt het Hoogheemraadschap Delfland de inzet van een tweede extra waterberging in de Woudse polder voor. Daar moet vee uit de wei worden gehaald en een aantal technische maatregelen worden genomen.

Ook elders is er vandaag sprake van stevige onweersbuien, vooral later op de dag in het oosten en zuidoosten. Lokaal zijn hierbij wateroverlast, hagel en windstoten mogelijk. In de Utrechtse Vechtstreek is een windhoos ontstaan. Door de mini-tornado zijn bomen omgewaaid. In Breukelen is daarbij een boerderij beschadigd geraakt, meldt RTV Utrecht.
Ook bij Westland Peppers is het dock in een zwembad. "Net als de rest van de gebouwen", tweeten ze.


Ook bij VGI staat het dock vol - maar dat houdt ze niet tegen. "We hebben de chauffeurs standaard maar van lieslaarzen voorzien", aldus de praktische Philip van Geest.


Nog een ondergelopen dok. Normaliter wordt hier geladen en gelost, maar bij kwekerij Piet Vijverberg is het meer pootjebaden.


Zwemmen in het dok bij Combivliet. Weer eens wat anders.


20 miljoen euro
Een ,,eerste, voorzichtige" schatting van het Verbond van Verzekeraars gaat uit van een schade in de Randstad van 20 miljoen euro.


Ondergelopen kasgoten? Kijk hier voor tips.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.