HAS Awards uitgereikt

Studenten tillen astilbe van kwekerij Lucassen naar hoger niveau

Voor de 5e keer werd op 21 juni jl. bij HAS Hogeschool het jaarlijkse HAS Year Event gehouden mét de uitreiking van de HAS Awards in 3 categorieën: Jong talent, Duurzame samenwerking en Beroepsopdracht. De winnaars zijn respectievelijk student Joshia van Wersch en de bedrijven Texplor en Lucassen. De uitreiking werd aangevuld met een presentatie van prof. Dr. Emile Aarts en prof. Dr. ir. Arthur Mol over het thema ‘Big Data’. Ook was er een kennisexpositie van het afstudeerwerk van studenten. Ruim 300 studenten, medewerkers en externe relaties van HAS Hogeschool bezochten het event.

Winnaar categorie Duurzame Samenwerking:
Vasteplantenkwekerij Lucassen is een partnerbedrijf van HAS Hogeschool, locatie Venlo. Het is een kwekerij van 40 hectare waar op grof maasduinenzand 350 soorten planten gekweekt worden. Het bedrijf richt zich op wortelstokken en kweekt in totaal 6 miljoen planten die via 150 business partners aan klanten over de hele wereld verkocht worden. In 2013 won Lucassen met de Astilbe ‘Look at me’ de gouden medaille voor Beste Nieuwigheid op de vakbeurs Plantarium. Studenten deden binnen een project onderzoek naar de markt om te kijken waar de plant het beste kan worden afgezet. Ook dachten ze na over de naam en een uitbreiding van de lijn.Winnaar categorie Jong Talent:
Joshua van Wersch woont met zijn ouders in een voormalige boerderij in het Zuid-Limburgse Mechelen en studeert Dier- en veehouderij. Hij studeert af via de richting Topklas Ondernemen. Omdat hij iets significants wil betekenen voor de wereld en niet stil kan zitten, wilde hij een eigen bedrijf opzetten. Dit werd De Varkenshoederij. Dat betekent dat hij een groep varkens heeft die het gehele jaar buiten lopen op het land. In de lente en zomer lopen ze bijvoorbeeld op grasland, in de herfst bevinden ze zich op akkers en ruimen de resten van de oogst op. En in de winter ruimen ze het bos op. In Limburg is hij daarmee uniek.

Winnaar categorie Beroepsopdracht:
Studenten bekijken voor Texplor geo-elektrische meetmethode
Texplor Benelux is een bedrijf gespecialiseerd in lekdetectie op 3 gebieden: milieu, bouw en civiel. Ook voeren ze geofysische onderzoeken uit om de bodemopbouw in te beeld te brengen en bodemverontreiniging kwalitatief vast te kunnen stellen. Ze gebruiken daarvoor een nieuwe geo-elektrische meetmethode die niet destructief is. Zo kunnen ze een gebied in kaart brengen zonder daarvoor bijvoorbeeld in de bodem te hoeven boren en schade aan te richten. Om de ontwikkeling van deze methode een stap verder te brengen, schakelden ze studenten van de opleiding Milieukunde in voor een beroepsopdracht.

Voor meer informatie, zie www.hasyearevent.nl. Hier vindt u ook de promotiefilmpjes van alle 9 genomineerden.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.