Eerste grote order voor NLG uit VS

Op 20 juni heeft coöperatie NLG Holland haar eerste grote order ontvangen uit de Verenigde Staten. De zending is bestemd voor het duurzame bedrijf Wicked Tulips Flower Farm in Johnston, New England. Dit bedrijf verkoopt duurzame bloembollen, maar beschikt ook over een grote pluktuin, waar particuliere klanten zelf tulpen mogen plukken. De duurzame bollen van NLG Holland zijn bestemd voor deze tuin.

De coöperatie NLG Holland is pas in november 2015 opgericht. Uitgangspunt van NLG Holland is om met minder chemie gezondere bollen en gewassen te telen, met respect voor bodem en omgeving. Naast de verkoop in Nederland en Europa zijn nu dus ook de eerste stappen gezet voor uitbreiding naar afzet in Amerika. Woordvoerder van NLG Holland, Rob Tamis, geeft aan erg blij te zijn met deze recente ontwikkeling: “Het is een enorme opsteker dat we al zo snel een order uit de VS ontvangen. We gaan kijken of we verder kunnen samenwerken met Wicked Tulip Flowers Farm. We willen namelijk ook graag onze huismerken LikeDutchBulbs en LikeDutchFlowers op de Amerikaanse markt onder de aandacht brengen.”

Naast het telen en verkopen van duurzame en biologische bollen doet NLG Holland sinds 2012 onderzoek naar duurzame vormen van landbouw. Om een gezonde bodem en gewassen te realiseren is een grote biodiversiteit van de grond nodig. Een gezonde bodem zorgt voor gezondere gewassen en is beter voor de hele leefomgeving.

Voor meer informatie:
NLG Holland
www.nlgholland.comPublicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.