Ridder-HortiMaX lanceert My Multima

Scherm sturen op basis van eigen variabelen

Op basis van de gezamenlijke kennis van Ridder en HortiMaX ontwikkelde Ridder-HortiMaX mogelijkheden voor het aanmaken van eigen variabelen en invloeden. Door de ontwikkeling van My MultiMa zijn ongekende mogelijkheden ontstaan voor het aansturen van klimaatschermen.Software module
Joost Veenman, productmanager Klimaat en Energie bij HortiMaX: "Telers en teeltadviseurs zijn bekend met het probleem dat klimaatcomputers niet beschikken over alle gewenste uitlezingen. Veel telers exporteren handmatig data en maken zelf allerlei berekeningen met programma's zoals Excel. Tijdrovend en onnodig vonden wij. Daarom ontwikkelden wij voor MultiMa 2015 een software module, genaamd 'My MultiMa'. Telers kunnen nu hun eigen variabelen, invloeden en berekeningen maken, gebaseerd op bestaande uitlezingen".

Scherming toepassen voor een beter klimaat
Scherming wordt steeds belangrijker en heeft een positief effect op de klimaatbeheersing in de kas. Tegelijkertijd is scherming belangrijk om fors te besparen op energiekosten. Telers willen geen concessies doen aan een optimaal klimaat, zij willen het beste voor hun gewas. Met de kennis van Ridder Climate Screens, Ridder Drive Systems (Ridder Drive biedt schermmotoren, LogicLink en de Ridder Positioning Unit) en HortiMaX werd My MultiMa ontwikkeld. Daarmee is bijvoorbeeld het klimaat boven als onder het scherm apart te sturen. De luchtstroom kan zeer nauwkeurig geregeld worden waarbij de droge lucht boven het scherm gebruikt kan worden om het tekort aan luchtvochtigheid onder het scherm te verlagen. Dit is slechts één van de vele mogelijkheden…."

Webinars
Ridder-HortiMaX biedt enkele webinars om de mogelijkheden rondom scherming te verkennen. De volgende webinars zijn beschikbaar:
• 23 juni 09:00
• 23 juni 13:00
• 11 augustus 09:00
• 11 augustus 13:00

Indien u een webinar wenst te volgen dan kunt u zich aanmelden door een mail te sturen naar: training@hortimax.com.


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Joost Veenman, Product Manager for Climate and Energy
jveenman@hortimax.com

Mario Scherpenzeel , Manager Ridder Climate Screens
m.scherpenzeel@ridder.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.