"Telers blijven vies water lozen"

Het hoogheemraadschap van Defland zoekt naarstig naar manieren om tuinders zover te krijgen dat ze zelf geen vervuild water meer willen lozen op oppervlaktewater. Ondanks regelgeving zouden tuinders in Westland en Midden-Delfland zich daar schuldig aan maken. In de Oranjepolder zou het gaan om tweederde van de tuinders. Dat zei dijkgraaf Ingrid ter Woorst dinsdagavond tijdens een presentatie over waterkwaliteit in de commissie Ruimte.

In 2027 mag geen druppel vervuild water meer in het oppervlakte terecht komen. De tuinbouwsector heeft daar samen met andere betrokken partijen mee ingestemd. Maar na een aanvankelijke verbetering van de waterkwaliteit, vlak nadat in het hele glastuinbouwgebied riool was aangelegd, stagneert de waterkwaliteit. Het wordt niet meer schoner.

Het hoogheemraadschap ziet de gehaltes van stikstof en bestrijdingsmiddelen in het water toenemen. Dat wijzen permanente metingen van 24 uur per dag en zeven dagen per week, uit. De blauwalg in het Prinsenbos is een rechtsreeks gevolg van een overdaad aan stikstof en fosfaat in het water, liet de dijkgraaf weten.

Lees meer op Het Hele Westland.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.